Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '09

 
Kategori
Siyaset
 

Doğu bölgemiz kaynayan kazan mıdır?

Doğu bölgemiz kaynayan kazan mıdır?
 

Hasta bölge tedavi edilmelidir.


Doğu bölgemiz ülkenin sancılı bir o kadarda sıkıntılı bir bölgesidir, çünkü bu bölgenin coğrafi yapısı itibariyle tarıma elverişli olmadığı gibi buğday yetiştiriciliğinden öte bir tarım yapılamamaktadır, bunun yanı sıra hayvancılık yapılmakta olsada halkın ihtiyaçlarını karşılayabilecek belli bir geçim kaynağı değildir. Buna bağlı olarak doğudan batı illerine her yıl yüzlerce kişi göç etmektedir.

Göç sebepleri bununlada sınırlı kalmıyor işsizlik huzursuzluk töre zihniyeti aşiret anlayışı, cehalet, toprakların yetersiz oluşu bölge halkını göçe zorlamaktadır, burada devlete düşen görev doğuda yeni ve kapsamlı bir toprak reformu yapmalıdır, tarıma elverişli bölgelerdeki göçü engellemelidir.

Metropollere göçü sınırlayıcı tedbirler alınmalı, doğu bölgemiz cehaletin esiri olmuş durumdadır bunda toprak ağalarının etkisi büyüktür, çünkü onlarda AKP'nin aç bırak yalvarsın sefil bırak köle olsun zihniyetini uygulamaktadırlar ve bunun sonucunda başarılıda olmuşlardır yıllardır doğuya gönderilen öğretmenler ya katledildi, ya da köyü terketmesi sağlandı, bunu yapanlar kimler toprak ağalarıdır çünkü kendi emrinde çalışanların cehaletten urtulmasını istemediler eğitimli halk sağlıklı düşünen bir halktır o zaman ağalara hizmet etmeyip kandi işlerini yapmaya teşebüs edeceklerdi bunun için halkın cahil kalması sağlandı.

Yine aynı bölgede büyük aşiretlerin söz sahibi olduğu yerde kişi yapacağı işi aşiret reisinden yani toprak ağasından izin almaksızın yapamaz, evlenecekse evleneceği kız da dahil olmak üzere tüm işleri aşiret reisi planlar onun izni olmada adım atamazlar buda törenin bir parçasıdır. Aile bireyleri büyüklerine hitap ederken ağam der bu amcası dayısı ya da büyük babası olsa dahi yani kısacası ağalık düzeni doğudaki halkın sindirilmişiliğin simgesidir.

Korucuk sistemine gelince ülkenin hemen hemen her köyünde bir korucu vardır ve devlet ona bir uzun namlulu silah vermiştir, korucular yılda bir kez silahını kontol için bölgedeki asayiş görevi yapan jandarma komutanlıklarına getirir, burada anlaşılmayan bir konu var doğu bölgesindeki korucular tahsil görmüş eğitimli kişiler değiller buna bağlı olarak terör örgütü ile işbirliğide yapabiliyorlar bu geçmiş dönemlerde kanıtlandı bugün yaşanan acı olayın arkasında kimler var bu noktada durmak lazım.

Kırkyedi kişinin katledilmesi olayında parmağı olanlar o bölgedeki toprak ağalarıdır, çünkü o bölgedeki yani köyde evlenecek yada sözlenecek kişilerden toprak ağalarının haberleri mutlaka vardır, terör yani katliam eylemini yapanların daha önceden tehditlerde bulundıklarını varsayarsak birileri bu katliama destek çıkmıştır hiç kimse hedefi dışında eylem yapmaz bu eylem ancak siyasi karanlık düşüncenin eseridir, DTP nin bu bölgede söz sahibi olduğu bir gerçektir, DTP'nin toprak ağaları ile bağlantısının olduğuda göz ardı edilemez.

Sonuç olarak bölgedeki siyasi yapı toprak ağaları, bunlara bağlı olarak bölgedeki silahlanma ve güç oluşturmakla herkesin istediği gibi davranacağı anlamına gelmez, bunlar cehaletin uşaklığını yapanların kendi düşüncelerine hizmet etmedikleri için kurban seçtikleri kişilerdir. Çünkü doğu halkında milliyetçilik ruhu oldukça fazladır kendi toplumları ile iç içe yaşamaya alışmışlardır birbirlerinden kopamazlar.

Doğu halkını yöneten toprak ağalarından başka sözünden çıkamadıkları şıh diye adlandırdıkları kişiler vardır, o bölgede şıh ne derse o olmak zorundadır, şıhın dediği yapılmazsa o kişi toplumdan dışlanır ve köyü terk etmek zorunda bırakılır, yani kısacası doğuda filler ve karıncalar uyum içinde yaşamaya çalışırken bu denge zaman zaman bozulmaktadır, bu bozulma ise siyasidir çünkü doğuda söz sahibi kişilerin egemenliği ele geçirme çabasından başka birşey değildir, bakınız DTP istediği zaman doğu halkını sokaklara döküyor devlet aleyhinde kışkırtmalar yapıyor zaman zamanda tehditler savuruyor, kırkyedi kişinin katledilmesi devlete karşı bir eylemdir tüm dünyada yankı uyandırması için yapılmıştır. Amaç devlet güney doğu halkına sahip çıkmıyor güvenliğini sağlayamıyor mesajını vermektir.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..