Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Doğu Perinçek özgür

Doğu Perinçek özgür
 

www.alemihaber.com


24 Mart 2008 tarihinde yarattıkları hayali Ergenekon davasının 5. Dalgasında tutuklanarak ceza evine konan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek bu akşam saatlerinde tahliye edildi.  

Doğu Perinçek’i Türkiye’nin dört bir yanından Silivri’ye akın eden onbinler karşıladı.

Tahliye olur olmaz Silivri Cezaevi önünde bir açıklama yapan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek şöyle dedi:

‘Milletimizi saygı ve sevgi ile selamlıyoruz. Bizleri Ergenekon’a hapis ettiler. Şimdi Ergenekon’dan çıkıyoruz. Cemaatlerin tarikatların kökünü kazıyacağız, cumhuriyeti ayağa kaldıracağız. Bizi tahliye ettiren Türkiye halkının fedailerinin öncüleridir. Şu anda kınından çıkmış bir kılıç gibiyiz. Görevlere hazırız. Türkiye bölenlerin iktidarını yıkacağız. Türkiye’yi birleştirenlerin iktidarını kuracağız’ dedi.

Doğu Perinçek konuşmasına şöyle devam etti.

‘Hedef Atatürk devrimi idi. Bu hedefe ulaşmak için 2 kurumu hedef aldılar, İşçi Partisi ve TSK. Türk ordusu ve İP olarak Ergenekon’dan gazi olarak çıkıyoruz. Bizleri hedef alanlar çürüdüler, dağılıyorlar. Türkiye’yi bölenlerin iktidarını yıkacağız.

Cumhuriyeti yıkanların, Tayyip Erdoğanların, Fethullah Gülenlerin, Abdullah Güllerin iktidarını yıkacağız göreceksiniz.

Türk vatanının bölmekmiş bu amaçlarına ulaşamayacaklar, Atatürk devrimini kesin sonuçlarına ulaştıracağız.

Bütün milletimizi kucaklıyoruz. Bu Ergenekonlar, Balyozlar bizlerin şahıslarını hedef almadı, milleti hedef aldı. Bu manzara dervişler, müritler, tarikatlar manzarası, bunların hepsinin kökünü kazıyacağız.

Evet. Doğu Perinçek özgür kaldı ama Türkiye özgür değil. Hala insanlar konuşmaya korkuyor, hala gözlendiğinden, izlendiğinden, dinlendiğinden kuşkulanıyor.

T.C amblemleri birçok yerden söküldü. Türkiye’de 12 yıl içinde o kadar çok şey değişti ki…

Aslında bir yandan Atatürk’e sövenler çoğalırken bir yandan da hiç olmadığı kadar okundu, incelendi, zekası dehası bir kez daha derinlemesine irdelenerek keşfedildi. Bu yönüyle de daha bilinçli bir Atatürkçü  kitle oluştu.

Şimdi yakılıp yıkılanları tamir etme zamanı. Onu tamir edecek öncü grup da tahliyelerle birlikte bilenmiş bir şekilde dışarıya çıktı. Zaten onların içeride olduğu sürede ne yaptığını ve yapacağını bilen, cesaret ve kararlılıkları ile bugüne kadar hiçbir kitlesel eyleme katılmamış milyonları peşinden sürükleyen zıpkın gibi pırıl pırıl bir gençlik yetişti.

Bun gençler sistemin kendine verdikleri ile yetinmeyen, okuyan araştıran, bilen;  tomalara, gaz fişeklerine karşı bağışıklık kazanmış, kendilerini “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye tabir eden ve bu uğurda bütün bedelleri ödeyen ve ödeyecek olan ve emin olun ki gelecekte mutlaka ülke yönetiminde söz sahibi olacak olan Türk gençleridir, Türkiye Gençlik Birliği’dir.

Tüm bu duygularla “Ergenekon yalanından” alnının akı ile çıkıp Türkiye’nin geleceğini kuracak olan, tahrip edilmiş, ayaklar altına alınıp çiğnenmiş ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin yaralarını sarıp tekrar ayağa kaldıracak olan başta Doğu Perinçek olmak üzere Silivri esirlerine ‘Teğmen Mehmet Ali Çelebi, eski 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, gazeteci Merdan Yanardağ ve Alaaddin Sevim, Mehmet Demirtaş, Oktay Yıldırım, Hikmet Çiçek, Yalçın Küçük, Tuncay Özkan, Hasan Atilla Uğur’ a hoş geldiniz diyor, bu daha başlangıç mücadeleye devam diyorum. 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..