Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '19

 
Kategori
Üniversiteler
 

Doğukan Köten ile...

Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi  Fizyoterapi  Öğrencisi  DOĞUKAN KÖTEN –“Terapiye gitmek engelli bireylerde öncelikle toplum tarafından kabul edildiğini ve hiçbir engelin hayatı engellemediği anlamına gelir. ayrıca tedavi planlarıyla hastalığıyla nasıl yaşaması gerektiği tedavi süreci ve ilerleyiş doğru ortez seçimi ile hayata adaptasyon anlamına gelir.”

SORU- Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

DOĞUKAN KÖTEN--Ben Doğukan Göktuğ KöTEN, 1998 Ankara doğumluyum. Tokat GOP Lisesi mezunuyum. Şuanda Kıbrıs  Yakındoğu Üniversitesi  Fizik Tedavi Rehabilitasyon bölümünde öğrenciyim.

SORU-Neden Fizyoterapistlik? Neden Kıbrıs ‘da? Bu okulu tercih ettiniz?

DOĞUKAN KÖTEN- Kendi rehabilitasyon merkezimizin olması bu mesleği seçmemde büyük etkendir. Çocukluğumdan itibaren özel gereksinimli bireylerle birlikteyim. Onlara en iyi şekilde nasıl faydalı olabilirimi düşünmem bu mesleği seçmemde etkin oldu.

Kıbrıs’ı tercih etme nedenim daha önce oradan mezun olan arkadaşlarımın tavsiyesi eğitimin kalitesi

Akademik kadronun kaliteli olması tercih etmemde büyük etken olmuştur.

SORU-Fizyoterapistlik nedir tanımını yapar mısınız? Fizyoterapist neler yapar?

DOĞUKAN KÖTEN- Fizyoterapistlik mesleği hareket bozukluğuna yol açan her türlü yaralanma, hastalık, ve yaşlılıkta ağrı ve fonksiyon bozukluklarında uzman bir hekim tanısı sonrası, Fizyoterapiye özgü değerlendirme yöntemlerini kullanarak yine birçoğu dünya da fizyoterapistler tarafından geliştirilmiş olan tedavi yaklaşımlarını planlayıp uygulamaya yönelik bilgi ve beceriyi kazanan sağlık ve yaşam kalitesinin artırılmasında önemli görevleri olan bir meslektir.

Çalışma ALANLARI
-yataklı tedavi merkezleri
-ayakta teşhis ve tedavi veren sağlık kuruluşları
-özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri
-huzur evleri
-spor kulüpleri
-mesleki rehabilitasyon merkezleri
-kaplıca merkezleri
-endüstri alanları
-okullar başta olmak üzere sağlık ve sağlıklı yaşamla ilgili hizmet veren tüm resmi ve özel kuruluşlar fizyoterapistin çalışma alanıdır.

SORU-İyi bir fizyoterapist nasıl olmalıdır?

DOĞUKAN KÖTEN - İyi bir fizyoterapist, alanıyla ilgili tüm gelişmeleri takip eden, takip ettiği gelişmeleri en iyi şekilde uygulayan ,iletişimi kuvvetli bir birey olmalıdır.

SORU-Fizyoterapist olmanızda ailenizin rolü nedir?

DOĞUKAN KÖTEN- Kendi tercihim olması dışında tabiî ki ailemin bu alanda çalışması tercilerimde etkili olmuştur.

SORU-Bu alanda nerelere gelmek istersiniz?

DOĞUKAN KÖTEN- Özellikle nöro musculer ve sporcu fizyoterapisi alanda kendimi geliştirmek ve bu alanlarda en iyi fizyoterapistlerden olmak isterim.

SORU-İyi  bir iletişimci olmanız fizyoterapi ve rehabilitasyon okumanızda etkisi var mı?

DOĞUKAN KÖTEN- Tabiî ki iletişim tedavi sürecinin en önemli elemanıdır, en iyi değerlendirme ve tedaviyi uygulayan fizyoterapist aynı zamanda en iyi dinleyicidir. Çünkü en ufak ayrıntı bile tedavide bize ip uçları verir

SORU-Terapiye gitmek engelli bireylere ne katar?

DOĞUKAN KÖTEN -Terapiye gitmek engelli bireylerde öncelikle toplum tarafından kabul edildiğini ve hiçbir engelin hayatı engellemediği anlamına gelir. ayrıca tedavi planlarıyla hastalığıyla nasıl yaşaması gerektiği tedavi süreci ve ilerleyiş doğru ortez seçimi ile hayata adaptasyon anlamına gelir.

SORU-Bu bölümü tercih etmek isteyenlere ne önerirsiniz?

 DOĞUKAN KÖTEN -Hangi mesleği yapacaksanız öncelikle o işi severek yapmayı istemelisiniz. Ben bu alanı bilerek tercihimi yaptım.

 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..