Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '08

 
Kategori
Güncel
 

DOĞUM BİRİMİ

DOĞUM BİRİMİ
 

Ağaç Hareketi Düzeninde
DOĞUM BİRİMİ

100 aileye bir "Hizmet gurubu" bakacaktır. Ailenin fert sayısı, zenginliği-fakirliği, kültürlü ya da okumamış olup olmamaları, bulunduğu mevkii, şöhreti kesinlikle dikkate alınmayacak Türkiye'nin tüm anneleri aynı muameleye tabi tutulacaktır.
Doğum Hizmet Gurubu doğum yapacak kadınlar ve bunların eşleriyle birebir iletişim içinde olarak doğumla ilgili sorunlarında onlara yardımcı olan, doğum öncesi, doğum sırasında ve doğum sonrası sağlıklı doğum yapılmasını sağlayan bir birimdir.

1-)Doğum öncesi: Eşler evlendikleri anda Evlilik birimi bilgisayar kayıtlarına düşen evlilik onay kaydı doğum birimi kayıtlarına da düşer. Ve bu kaydın düştüğü tarihten itibaren birim elemanları sorumlu oldukları 100 hanenin evli çiftleri aşağıdaki nedenlerle "çiftlerin yaşamını olumsuz etkilemeyecek şekilde" bir araya gelirler.

a-)Aile planlaması: Geçim durumuna, annenin yaşına, sağlık durumuna vs göre ailenin ne zaman, kaç çocuk yapması gerektiği bizzat detaylı doğum muayenesi de yapılarak kararlaştırılacaktır.

b-) Sağlıklı hamile kalma, kısırlık ve tedavisi eşlerin isteğine ve müracaatına bağlı kalmaksızın yerine getirilir.

c-)Hamilelik süresince annenin ve eşinin sürekli kontrol altında tutulup, bebeğe zarar verecek iç ve dış olaylara müdahale edilecektir.

2-)Doğum sırasında: Türkiye’nin neresinde olursa olsun doğum mutlaka tam teşekküllü bir hastanede yapılacaktır.

d-)Doğumu yaklaşan anne merkezi kayıtlardan izlenecek, zamanı geldiğinde sağlıklı bir şekilde hastaneye nakli sağlanacaktır. Bu işlerden Doğum Hizmet Gurubu ile annenin eşi ve diğer yakınları sorumlu tutulacaktır. Doğumun sağlıklı olması için devlet imkânlarını sonuna kadar kullanacak yapılan masraflar için daha sonra ilgiliden varlığının belli bir oranında katkı alınacaktır.

e-)Doğum sırasında mutlaka uzman bir doktor bulunacak, doğum onun kontrolünde yapılacaktır.

3-)Doğum sonrası: Anne ve çocuğun sağlıkları hastane ortamında dikkatle izlenecek doğum sonrası annede ve çocukta meydana gelebilecek olumsuzluklara beklemeksizin müdahale edilecek. Bu titizlik annenin evine taşınmasından sonra da sürecektir.

4-)Doğum Hizmet Gurubu 1 doğum doktoru, yoksa ebe, yüksek hemşire–1 hemşire-sağlık memuru ya da 2 yıllık mesleki eğitimle özel olarak yetiştirilen geçici tıp elemanı, 1 kişide yardımcı olmak üzere 3 kişiden oluşur. Anneler ayrıca doğum öncesi ve sonrası bizzat evlerine gidilerek psikiyatri uzmanlarınca muayene ve terapiye tabi tutulur.

5-)Türkiye’de 15 milyon hanenin var olduğunu kabul edersek her 100 haneye 3 kişilik bir Doğum Hizmet Gurubu verildiği zaman tüm ülke için 150 bin hizmet gurubu ve 450 bin çalışan gerekir. Bu da 150 bin doğum doktoru, 150 bin hemşire ve 150 bin yardımcı demektir. Ülkemizde doktor ve hemşire sayısının düşük olduğu göz önünde bulundurulursa

1-)Diğer doktorlardan ve hemşirelerden yararlanma

2-)Mevcut doğum doktorlarının ve hemşirelerin sayısını artırma

Yollarına başvurulacak ama her ne olursa olsun hedeften ve amaçtan taviz verilmeyecektir.

6-)Doğum Hizmet Gurubu diğer yapısal birimler gibi kanunla kurulmuş, teknik konularda yani direk olarak onu ilgilendiren konularda tam yetkili bir devlet kurumudur. Oluşum Nizamnamesi diğer tüm devlet kurumları gibi onay için oya sunulur. Halkın ve seçilmişlerin %76 ve daha yukarı toplam oyunu aldığı takdirde kabul edilmiş olur ve yönetimin kanuni fonksiyonlarından biri olur.

7-)Yeni düzende çocuk anne babanın malı değildir. Her yeni doğan çocuk bağımsız bir varlıktır. Anne babayla birlikte tüm ülkenin çocuğudur. Anne-babanın çocuk üzerinde elbette hakkı vardır. Bu, çocuğunu sevmek, onu yönetimin ilgili Hizmet Gurubuyla birlikte büyütmek ve onunla gurur duymaktır. Çocuğu dövmek, benim dediğimi yapacaksın demek, hakaret etmek aşağılamak, işkence anne babanın asla hakkı değildir. Ayrıca bu suçtur ve cezası suçun ağırlığına göre hafif 1 yıl, orta 5 yıl ve ağır dövme ve işkence 10 yıl hapistir. Hiç bir anne baba haklı bile olsa çocuğunu dövemez. Döverse tutuklanır. Zaten çocuklar anne baba ve sorumlu hizmet gurubu tarafından birlikte büyütülür.

8-)Şu anda doğum yapan her 1000 kadından 7 'si doğum yaparken ölmektedir. Ayrıca doğan her 1000 çocuktan 35'i doğum sırasında ölmektedir. Örneğin 1 milyon doğumda 7000 bin kadının bu nedenle öldüğünü yine 35 bin çocuğun da bu nedenle öldüğünü söyleyebiliriz. Elbette bunlar konuyu anlatmak için verilmiş örneklerdir. Ama yinede her yıl yüzlerce binlerce anne ve çocuğu doğum nedeniyle kaybettiğimiz doğrudur.

9-)Yeni düzenle bu gereksiz ölümlerin neredeyse tümüyle ortadan kalkacağını beklemek, ummak hayal olmaz.

Yazılarımızda asıl amacımızı çok iyi anlatamamış, ifade edememiş olabiliriz. Söylediklerimiz arasında çelişkiler olabilir. Verdiğimiz örnekler yaklaşık ve farazidir. Bu nedenlerle Yazılarımızı okuyanların detaya değil de esas olarak ne yapmak istediğimize ve bunun gerekli olup olmadığına bakmaları lazımdır. Teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..