Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '12

 
Kategori
İnançlar
 

Doğum gününde ölen Peygamber; Yetim Hz. Muhammed (SAS)

Hz. Muhammed, diğer tüm peygamberler gibi 13-20 Nisan arasında doğmuş olan, dürüst, mücadeleci, inancını sonuna kadar kınayanın kınamasından ve tehditlerinden korkmadan savunan, ahlaklı en son Peygamberdir.

Ne tuhaf ki Hz. Muhammed, Hicri takvime göre doğum gününde 12 Rebiulevvel de ölmüştür. Bir diğer ilginç olaysa 12 Rebiulevvelde Medineye Hicret etmiştir. Kısaca şöyle diyebiliriz. Dünyaya hicreti, Medineye Hicreti ve Ahirete hicreti aynı 12 Rebiulevvel olan bir Rasulün sadece doğum gününe odaklanmak son derece yanlıştır.

Hz. Muhammed deyince bu ümmetin aklına şu gelmelidir. HİCRET

Biz bunu kötüden iyiye Hicret olarak algılamalıyız.

Gerçek sünnet budur işte.

Hz. Muhammed(SAS), bir insan, bir Arap, bir erkek, bir baba, bir arkadaş ve bir MÜSLÜMAN'dı. Onun bir insan olarak yapmış olduğu hayatındaki her hareket sünnet midir?

Hayır.

Sakal, sarık sünnet olsaydı o zaman bu sünnete Ebu Cehil niye uyuyordu?

Sünnet nedir öyleyse?

Sünnet, Kuran'ın pratiğinden başka bişi değildir. Biz bunu nereden biliyoruz? Hz. Ayşe'den gelen nakille Kuran Hz. Peygamber'in ahlakı olduğunu anlıyoruz. Kuran'ın kendiside "Allah boyasıyla boyanın" derken aslında Kuran ahlakına sahip olun, Esmaül Hüsna'nın temsilcileri olun anlayışını rahatça görebiliriz.

Şu halde sünnetten anlamamız gereken şey, kafaya sarığı takıp cübbeyle gezmek değil. Sünnet, Kuran Ahlakıdır.

Bu durumda bir Müslüman'ın birinci muhatabı KURAN'dır.

Sünneti elle yemek yemek, deveye binmek, misvak kullanmak, sakalı uzatmak olarak algılarsak işimiz iş.

Biz müslümanların Kuran'ı ve Sünneti çağımıza taşımak gibi önemli bir sorumluluğu var.

Hz. Muhammed'in arap sosyo kültürüyle yaptığı şeyleri Sünnet olarak algılayamayız. Mesela elle pilav yiyemeyiz sünnet diye. Sünnet diye yalın ayak Urfa (iklimi daha sıcak diye örnek verdim) sokaklarında gezemeyiz.

İnsan Muhammed (SAS)'in Hz. Cafer'in çocuklarına sarılıp yetim kalmalarından dolayı hüngür hüngür ağlamasını sünnet olarak göremeyiz.

Sünnet nedir öyleyse?

Sünnet, İslam davasının sosyal, ekonomik ve politik olarak başarıya kavuşması için yapılan her eylem ve çabanın ortak adıdır.

Erkam'ın evini örnek alıp Kuran'ı oku oku üfleden çıkaracak KURAN HALKASI oluşturmak bir sünnettir. En önemli başlangıçtır.

İnandıktan sonra böyle bir KURAN HALKASI oluşturabilmek, Kuran'ı iniş sırasına göre okuyup anlama çabası, esmaül hüsnayı ve sahabi hayatlarını öğrenme çabası en önemli misyondur.

İkinci önemli konu ise, yetimlere, yoksullara ve güçsüzlere destek olma çabasıdır. Bu inanç, zenginlerin ve zenginliğin azdırdığı şahsiyetsizlerin onursuzların inancı değildir. Bu yüzden az sayıdaki zengin olup da dürüst ve onurlu insanlarla beraber YETİM HAREKETİ başlatmak çok önemlidir. Unutmayalım ki Çin'de bulunan 130 Milyon Çinli müslüman Yetim hareketiyle Müslüman oldu. Endonezya adasında İslam Yetim Hareketiyle yayıldı.

Sistemin bize kakaladığı jargonu biz kullanıp Yetimlere TİNERCİ, BALİCİ, SOKAK ÇOCUĞU sözlerini biz söyleyemeyiz. Onlar kokuşmuş pis KAPİTALİST düzenin sokağa attığı acınmayan ALLAHIN emeneti yavrulardır. Onları bu hale bu sistem getirmiştir.

Bu yüzden bizler Türkiye'de milyonlarca müntesibi olan cemaatler şu soruyu kendilerine bi sorsunlar.

"Kendisi de yetim olan bir peygamberin emanetleri olan sokak insanları sokak köpekleri kadar değerli olarak görülmüyorsa biz nasıl müslümanız ve neciyiz?"

Bütün bunların sebebi, yanlış Allah, yanlış Kuran ve yanlış Peygamber tasavvurlarıdır.

Bu ümmet, yetimlere nasıl sahip çıkmıyorsa, üfleme amaçlı okuduğu Kuran'ın içinde yapılması gereken değerleri de Yetim bırakmıştır.

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..