Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Doğum İzinden Dudak Dolgusu

Geçici dudak dolgularına alerjik tepki veren kadınlar, sezaryen izinden tek işlemle kalıcı dudak dolgusuna sahip olabiliyor.
 
Dudakları kalınlaştırmak ve şekil vermek için estetik cerrahide üç ayrı yöntem uygulanır. Hyaluronik asit bazlı dudak dolgusu ve kişinin kendi vücudundan alınan yağ hücreleri ile yapılan dudak dolgusu, yüz güldüren sonuçlar ortaya koymaktadır. Bu iki yöntemin olumsuz tarafı, zaman içinde erimesi ve uygulamanın tekrarını gerektirmesidir. Üçüncü yöntem olan doğal dudak büyütme işleminde yine kişinin kendi vücudundan yağ dokusu dışındaki dermis tabakası kullanılmakta ve kalıcı sonuç elde edilmektedir.
 
Doğum sezaryen yöntemi ile gerçekleştirilmişse, sezaryen izinin altındaki dermis tabakası kalıcı dudak dolgusu için doğal bir malzeme imkânı sunar. Dermis tabakası bedenin her yerinde vardır. Mevcut izin altındaki tabaka dolgu için kullanıldığında, kalıcı dolgu dokusu için ekstra iz açılması da önlenmiş olmaktadır. Ayrıca mevcut izin daha da küçülmesi sağlanmaktadır.
 
Sadece Sezaryen İzi Değil, Başka Yara İzleri de Kullanılmaktadır
Sadece sezaryen değil, herhangi bir yara izinin altındaki dermis tabakası da aynı amaçla kullanılmaktadır. Farklı ameliyatlar ya da başka nedenlerle oluşmuş yara izleri, hatta yanık izleri dudak büyütmek için kullanılabilmektedir.
 
Kalıcı Dudak Dolgusu Nasıl Yapılıyor?
Geçici dolgu yaptırmak istemeyen, tek operasyonla dudaklarına kalıcı olarak doğal hacim ve şekil vermek isteyen kadınlar için işlem tek seansta 1 saatte tamamlanır. Sezaryen ya da diğer yara izinin altından yeterince dermiş tabakası çıkarılıyor. Dermis dokusu için yara izlerinde yeniden iz oluşturulmuyor. Lokal anestezi altında yapılan işlemde ince iğnelerle dermis dokusu, dudağın iç kısmında açılan milimetrik deliklerden enjekte ediliyor. Enjeksiyon işlemi ortalama 15 dakika sürüyor.
 
3-4 Gün Sonra Estetik Olduğu Anlaşılmıyor
Kalıcı dudak dolgusu operasyonunun ardından hasta aynı gün taburcu oluyor. Beslenmesini rahatlıkla yapabiliyor. Dudaktaki şişliklerin geçmesi 3 ila 4 günü buluyor. Tam iyileşmenin ardından dudak formu, planlandığı dolgunluk ve şekle kavuşuyor. Dudağın yumuşak dokusunda sertlik ya da his kaybı oluşmuyor. Kişinin kendi dokusuyla doğal görünüme bürünüyor, hatta estetik işlemden geçtiği anlaşılmıyor. Operasyonda dudağa dikiş atılmadığı için iz oluşmuyor.
 
Yara izinden kalıcı dudak dolgusu işleminde, kişinin kendi vücudundan erimeyen özellikli doku kullanıldığı için vücut bu dokuyu reddetmiyor. Alerjik bir reaksiyon ortaya çıkmıyor. Büyütülen dudak yapısı, hastanın isteğine bağlı olarak  daha sonra tekrar aynı yöntemle ikinci kez büyütülebiliyor.
 
Bu yöntem, geçici dudak dolguları hızlı eriyenler için kalıcı bir çözüm sunuyor. Geçici yöntemlere göre dezavantajı ise minik bir cerrahi işlem içermesidir.
 
18 yaşından sonra yara izinden kalıcı ve doğal dudak dolgusu yaptırılabiliyor.
 
Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…
Sağlık ve sevgiyle kalın…
 
www.tayfunturkaslan.com
Instagram://drtayfunturkaslan
Facebook://DrTturkaslan
 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..