Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '12

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Doğum Sonrası Meme Estetiği

Doğum Sonrası Meme Estetiği
 

 

Hamilelik döneminde memenin süt bezleri sürekli büyür ve meme derisi genişler. Bu durum süt verme döneminde daha da hızlanır. Hamilelik ve süt verme dönemi sonlandıktan sonra memedeki şekilsel ve yapısal değişim her annede aynı değildir. Bu durumu etkileyen faktörler arasında kişinin deri yapısı, bağ dokusu, meme asıcı bandları, göğüs kafesi genişliği, süt bezleri ile yağ dokusu oranı, ve memenin büyüklüğüne göre değişkenlikler gösterir. 

Bazı kişilerde hamilelik dönemi sonrası, meme küçülmüş olmasına karşın incelmiş ve genişlemiş çatlak meme derisi bu küçülmeye uyum sağlayamaz.  Meme başının üstünde hacim boşalmış ve sarkık bir göğüs görüntüsü ortaya çıkar. Bu sorunların düzeltilmesi ve görsel göğüs görüntüsü oluşturulması için meme dikleştirme estetik operasyonu yapılmalıdır.

Bazı kişilerde de çatlamış ve genişlemiş meme derisindeki değişiklikler ile beraber sarkık ve büyük göğüs görüntüsü ortaya çıkar. Bu durum sadece estetik açıdan değil sağlık açısından da sorunlar oluşturur.

Erken dönemde; Büyük göğüsler omuz askısı izine, meme altı oluğunda pişiklere ve mantarlara, bel ve boyun ağrılarına yol açabilirken, 

Geç dönemde; vücudun ağırlık merkezi değiştiğinden bel, boyun ağrıları ile beraber omurgada fıtıklara ve sinir sıkışmalarına yol açabilir. Menopoz ve osteoporoz ile bu süreç daha da hızlanır, boyun bölgesinde sinir sıkışması ile elde uyuşma ve güçsüzlükler ortaya çıkabilir. Bu problemlerin önlenebilmesi ve estetik göğüs görüntüsü oluşturulması için meme küçültme estetik operasyonu yapılmalıdır.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı 

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..