Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Doğum sonrası neden kadınların saçı dökülüyor?

Doğum sonrası neden kadınların saçı dökülüyor?
 

Saç dökülmesi 7 ‘ den 70 ‘ e bütün insanların başına mutlaka gelen bir durumdur. Tabi en önemlisi saç dökülmesinin nedeni ve şiddetidir.

Bazı kadınlar da doğum sonrası görülen saç dökülmesi kişi, sanki, o dökülmeler sonucun da kel kalacakmış gibi olur o kadar şiddetli dökülür ki önlem almak akla dahi gelmez tabi bu durum da yaşanan saç dökülmesi hamileliğin getirdiği bir saç dökülmesidir. Bu tip saç dökülmesi doğum sonrası bir dökülmedir. Kişi ye bir zararı olmaz ve her kişi de farklı olsa da yaklaşık doğum dan altı ay sonra bu dökülme kendiliğin den durur ve yerini yeni den çıkan saçlara bırakır. Bu dökülen saçlar daha sağlıklı ve daha canlı olarak çıkar. Bu durum da kişinin endişe etmesine gerek yoktur. Bazı kişiler de bu dökülme hiç durmayacak gibi devam edebilmektedir.

Bu da olağan bir durum dur saçlar da azalma olabilmektedir. Bazı kişiler de dökülen saçlar yerine gelmeyebilir ve daha gür saçı olan kişiler de çok seyrek saçlara sahip olurlar. Bu durum da en önemli yapılacak şey doğum sonrası annenin ihtiyaç duyduğu vitaminlerin yeteri kadar alınması dır. Bu vitaminler alınması ile birlikte saçlar da dökülme olsa dahi saçlar eskisin den daha canlı çıkar ve seyrekleşme söz konusu olmaz.

Gebe kadınların hamilelik süreleri boyunca diş ve saç konusun da hassas davranmaları gereklidir. Hamilelik esnasın da vücudun gösterdiği farklılıklara vücudun hazır olup olmadığı gebelik öncesin de araştırılmalı ve eğer planlı bir hamilelik ise gerekli vitaminlere bazı kullanılması gereken ilaçlara gebelik öncesin de başlanılmalı ve mutlaka bir doktor kontrolün de olunmalı özellikle hamilelikte saçlar dökülmeye başladı ise hemen bir dermatoloji ve saç ekim merkezlerin de olan uzmanlara danışılmalı ve doğum sonra sı saç dökülmesini önlemek için kullanılacak ilaç veya losyon var ise bu konu hakkın da bilgi almalıdır. Saç dökülmesi bir hastalık değildir.

Op Dr Ali Mezdeği

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..