Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Doğum Yapan Kadınlarda Meme Estetiği

Doğum Yapan Kadınlarda Meme Estetiği
 

Emzirme süreci tamamlandıkta sonra estetik yaptırılabilir


Hamilelik, doğum ve anne olmak kadınların sahip olduğu en mucizevi süreçtir. Bebek sahibi olduktan sonra emzirme süreci de tamamlanınca göğüslerde istenmeyen şekil bozuklukları ortaya çıkar. Özellikle birden fazla doğum yapan kadınlarda bu durum çok daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Oluşan şekil kayıpları estetik cerrahide ameliyatlı ve ameliyatsız teknikler ile çözümlenebilir.

Hamilelik, doğum ve emzirme dönemlerinde kadınların göğüsleri büyür, özellikle emzirme döneminde göğüsler sütle dolduğu için daha da hacim kazanır. Annenin bebeğini emzirme süreci tamamlanınca göğüsler tekrar küçülür. Ancak bu süreçte göğüsler hacim kaybına uğrayarak sarkabilir. Bu tarz estetik sorunlarında meme dikleştirme ve meme büyütme estetiğinden faydalanılır.

Doğum sonrası göğüslerdeki şekil bozuklarında meme kaldırma ve meme dolgunlaştırma estetiği yapılabilir. Cerrahi teknikler ile hem meme dokusundaki sarkmalar hem de meme implantı ile göğüslerdeki hacim kaybı giderilebilir. Bunun için doğal meme dokusuna en yakın silikon implantlar kullanılır. Kişinin vücut yapısına ve tercihine göre damla ya da yuvarlak silikon implant tipi kullanılabilir. Ortalama 1,5 saat süren operasyonun ardından göğüslerde dikiş izleri doğal kıvrımlara gizlenerek operasyon gerçekleştirilir. Hasta birkaç gün süren dinlenme sürecinin ardından gündelik hayatına rahatlıkla devam edebilir.

Göğüsler daha estetik hale getirilebilir

Eğer doğumdan sonra göğüslerde sarkma olmadıysa nano yağ enjeksiyonu tekniği ile kişinin kendi vücudundan elde edilen yağ hücreleri göğüslere enjekte edilebilir. Ayrıca hyalüronik asit dolgu malzemesinden de faydalanarak dolgu işlemi ile göğüslere hacim kazandırılabilir. Dolgu enjeksiyonu tekniği geçici bir işlem olduğu için yılda bir ya da iki kez tekrarlanması gerekir.

Doğum yapmış ve bebek emzirme dönemini tamamlamış kadınlar vücutlarında oluşan estetik sorunların tedavisi için alanında uzman bir estetik cerraha başvurabilir. Günümüzde bu sorunlardan kurtulmanın hem cerrahi hem de cerrahi olmayan tekniklerle kişiye özel çözümleri var. Siz de kendinize en uygun tekniği seçerek doğum öncesi fiziğinize tekrar kavuşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..