Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '12

 
Kategori
Hamilelik Öncesi
 

Doğurmak bu kadar mı zor?

Doğurmak bu kadar mı zor?
 

Yüzyıllardır doğuruyoruz,doğuyoruz.. Şimdi neden bu iş bu kadar zor, bu kadar korkutucu oldu?Sistem bizi esir aldı, parmağında oynatır duruma düşürdü. Kadınlığımız, doğurganlığımız sanki biz doğurmayı beceremiyormuşuz gibi neredeyse elimizden alındı.

Doktorların işine sezaryen geliyor, özel hastaneler annelere en güvenli doğumun sezaryen olduğunu yayıyor, zaten herkes korkuyor. Sonuç yıllardır sanki çok normalmiş gibi fön çektirerek, tarih alınarak yapılan sezaryen ameliyatlı doğumlar.
 
Biraz biz suçlu, biraz doktorlar, biraz bu düzen...
 
Bazen düşünüyorum, normal doğumda iplerin annenin elinde olduğunu öğrendik, peki bu anne normal doğuma hiçbir şekilde hazırlanmadıysa, anneye destek olacak bilinçli kişiler yoksa, korkuya, endişeye bürünmüş,mahremiyet olmayan güvensiz bir ortamsa doğum alanı, bu kadın nasıl doğursun. Sonuç olarak zorla doğurtulan, bolca medikal müdahaleli, sevgisiz, desteksiz doğumlar. Anne bilinçsizse, doktor ne yapsın???
 
Tabi ki sonunda ne diyoruz;;
 
(suni sancı, epidural, sürekli nst, serum, aç bırakılan, yatağa bağlı kalmış hareket özgürlüğü kısıtlanmış anne, kalabalık, epidural, yükses ses, yoğun, ışık, epizyotomi, vakum, forceps, sezaryen, kristaller manevrası olsa da vs.vs.)"önemli olan annenin ve bebeğin sağlığı..."
sevgiler..
 
Özge Dündar Taşkın
 
Toplam blog
: 5
: 53936
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

1979 doğumluyum, İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde 4 sene klasik müzik okuduktan sonra ga..