Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '06

 
Kategori
Halkla İlişkiler
 

Doğuştan organizatörler

Doğuştan organizatörler
 

Bazı çalışanlar kurumları için büyük bir şanstırlar. Özellikle çok yoğun ve tempolu çalışılan bir şirkette bir takım birliktelikleri, toplantı ve gezileri organize edenler bunun için mevcut işlerinin yanısıra vakit ayırıp güzel sonuçlar yakalayanlardan bahsediyorum.

Aslında onun çevresinde çalışanlar “işi olmadığı için yaptığı” yada “benim gibi çalışsa yapamazdı” gibi yorumlar yapabilirler. Aslında herkes yoğundur ama bazıları zaman yönetimi ve iş planlamalarını yaparken aynı anda birkaç işi keyifle yapabilirler. “Doğuştan organizatör”lerin içlerinde bir sosyalleşme, bir araya gelme ve getirme dürtüsü ne kadar varsa bazılarındada hiç yoktur. Doğuştan organizatörler kurumun kendi içindeki halkla ilişkiler uzmanlarıdır bir anlamda.

Aslında okullarda organizasyon yapma konusunda eğitim verilmiş olsa yada bu konu ciddiye alınsa üzerinde çalıştığımız projelerinde birer organizasyon ibaret olduğu görülebilir. Sadece projeler “ciddi”dirler. Ama bir parti organizasyonuda bir baraj projeside zaman, insan ve kalite unsurlarının doğru bir şekilde bir araya gelmesi ile başarılabilir.

Doğuştan organizatörlerin benim çok hoşuma giden özellikleri var;

1. Hemen yaparlar. Hiç ertelemeyi sevmezler.

2. Eskiyi unutup hep yeniye bakarlar.

3. Bir şeyleri organize etmezlerse rahat etmezler.

4. İnsanlardan en iyi tepkiyi alabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar.

5. Her şeyin eksiksiz olması için ön kontrolleri, keşifleri ve görüşmeleri yaparlar. İyi planlayıcıdırlar hiçbir şeyi atlamazlar

6. Onlara eğlence, keyif vb. konulardsa herşeyi sorabilirsiniz.

7. Cana yakın ve sempatiktirler. Sosyaldirler ve herkesi bir yerlere çekecek çekim alanları, karizmaları vardır. (Ankara’da okuduğum dönemde ODTÜ’den Babek adında yakın bir arkadaşım Antalya vb.’ye öğrenci gezileri düzenler ve sırf o düzenlediği için yer bulamazdınız)

8. Her zaman enerjileri yüksektir.

Giderek monotonlaşan ve rutine binen iş hayatımızda bu tip insanların, bazıları eleştirse dahi bence çok önemli bir boşluğu doldurdukları ve aslında kurum içi motivasyon ve verimlilik adına çok önemli bir işi başardıklarını düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..