Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Doktor hastaya kendini yorma diyor, İngilizce bilmeyen hasta bunu yataktan çıkma diye tercüme ediyor

Doktor hastaya kendini yorma diyor, İngilizce bilmeyen hasta bunu yataktan çıkma diye tercüme ediyor
 

Bu, bizim ülkemizin çok önemli bir sorunu; insanımız tavsiyeyi uyarı, uyarıyı emir olarak algılıyor. Bunun üzerine doktorlar baktılar ki iş kötüye gidiyor hastalara tavsiyede bulunmamaya başladılar.

Malum tedavinin parçası olarak hastaya bazı uyarılarda bulunmak gerekiyor. Ama hasta uyarıyı Allah’ın emri, doktoru da Azrail zannediyor, “Yaparsam ölürüm, yapmazsam ölürüm”

Kalp ameliyatı geçirmişsin, doktor da demiş ki “Kendini fazla yorma”; bundan sonraki hayatını yatalak olarak geçiriyor. Aslında biraz haklı, ne bilsin, her şeyin kendini yoracağını sanıyor. Doktorda da var, “kendini yorma” demeyecek şunu şunu yapma diyecek.

Sayın doktorlar, hastalarınız söylediklerinizi bana bir şey olur korkusuyla abartıyorlar. Yediğinize içtiğinize dikkat edin dediğiniz zaman ne yiyip içeceklerini şaşırıyorlar, “Şu dokunur, bu iyi gelir, onu yersem nolur…”

Söyledikleriniz muayene ve tedaviden daha çok dikkate alınıyor. İlaçları bilmiyorlar ama “üşütmeyeceksin” sözünüzü anlıyorlar. E bazen hayat memat meselesi, haliyle korkuyorlar, hasta olmamak için üzerine yorgan saran bile var! Doktor tavsiyesini kaldırın ya da eline yazılı olarak verin.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..