Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '06

 
Kategori
Sağlık
 

Doktorum nerde

Doktorum nerde
 

Konuda karar verene kadar üç beş makaleyi yarıda kestim. Çok bunalım olmamaya özen göstermeme rağmen içinde bulunduğum negatif ruh hali maalesef buna izin vermiyor. Düşündüm de bendeki bu dert bir çoğumuzun ortak derdi olduğu için yazmaya karar verdim. Konumuz, ' Bel Fıtığı '

Ben doktor değilim, hastayım. Kimse benden tıbbi tanımlar, terimler beklemesin. Ben hastayım ve yaşadıklarımı en net şekilde ifade etmek istiyorum.

Ortalama on yıl gibi bir süredir bel fıtığı hastalığım var. Emar çekildiğimde rapor hazırlanırken trafik kazası geçirip geçirmediğim soruldu. Kemikler deforme olmuş. Sol bacağımda sinirlerde ezilme varmış.

Küçükken bahçedeki ağaçlardan düştüğümü saymazsak hiç kaza geçirmedim.

Bel Fıtığı nedir?

Bel fıtığı;

' Allah belanı versin Sertaç ' demek yerine, ' Bel fıtığı olasın Sertaç ' demektir (Konunun 1. tekil şahıs Sertaç’ larla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır.)

Bel fıtığı;

Sabah akşam korkudan ölerek ağrı kesici ve kas gevşetici iğne olmak, beraberinde bir avuç ilaç yutmak suretiyle ağrının bir dakika bile geçmemesi durumudur.

Bel fıtığı;

Her gece nöbet tutmak, kullandığınız kas gevşeticilerden gözlerinizin kapanması ama ağrıdan sabaha kadar uyuyamamaktır.

Bel fıtığı;

Hastanede yatıp beş kez ameliyat olup iyileşemeyen insanlarla tanışmak ve, 'sakın yanılıp da ameliyat olayım deme!' ihtarlarıyla karşılaşmaktır.

Bel fıtığı;

Ağrılarınız kudurmuş bir haldeyken iş gereği Narlıdere otobüsüne balık istifi binmek ve her beş kişiden birinin, 'bayan boş yer var oturun' sözü üzerine, 'bacağım rahatsız, oturamıyorum, teşekkür ederim' diyerek gülümsemeye çalışırken, içinizden onyüzbinmilyon kere küfür etmektir.

Bel fıtığı;

İşe gidemediğiniz günler için sürekli işten atılma stresi yaşamak ve bu stresi yaşadıkça ağrılarınızın artmasıdır ki; gerçekte yollarınıza kırmızı halı döşeseler dahi gidemeyecek halde olmaktır.

Bel fıtığı;

Hastalığın adını duyan herkesten farklı çözüm önerileri dinlemektir. Buna çıkıkçılar, balık sarmak, yakı yapıştırmak, bardak çekmek, hocaya gitmek, hamamlar ve kaplıcalar dahil...

Bel fıtığı;

Kulaktan dolma şeylere değil bir doktora güvenme ihtiyacının artmasıdır.

Bel fıtığı;

Tesadüfen de olsa bu hastalıktan ameliyat olup sonrasında çok rahatladığını söyleyen insanları tanıyıp kendin iyileşmiş kadar mutlu olmaktır.

Bel fıtığı;

Doktorların, ' kendine iyi bak, yorulma, ev işi yapma, dinlen ' gibi asılsız önerilerini dinlemek, içten içe gıcık olmaktır.

Bel fıtığı;

Sinirlerinizin sürekli ayaklar altında gezdiği, reklamları izlerken bile zırlayacak kapasiteye sahip olmaktır.

Bel fıtığı;

Yürüyemediğiniz için yatmak zorunda kalıp, karşı komşunun balkonunda asılı çamaşırlara kafayı takıp, 'hiç o çamaşır onun yanına asılır mı' diye anlamsız bir soru cümlesi kurma çabası içine girmektir.

Bel fıtığı;

Bu yazıyı yazana kadar ağrılar nedeniyle onbeş defa bilgisayar başından kalkıp, inatla yazmaya çalışmak ama yine de becerememektir. 

Bel fıtığı;

Tüm bunlardan sonra 5/3 felçle ameliyata girip, bir hafta hastanede kalmak, iki gün sonra da sandalyeden düşüp yenibir bel fıtığı edinmektir....

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..