Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '11

 
Kategori
Mizah
 

Dokundurmalar

Aslan hergün tilkiden kahvaltısına iki kurbağa ister, tilki kurbağaları alıp her sabah götürür, bir gün kurbağalar koşa koşa aslanın kahvaltısına giderken, kurbağanın biri diğerine "Biz niye koşuyoruz?" der....

***

Daha iyi biçimde ödüllendirilmesi durumunda insanların, ''haksızlık'' yapabildikleri, fakat köpeklerin haksızlığa karşı bir tavır sergiledikleri, bir araştırmaya göre ortaya konmuştur. (kayn. Discoveri)

***

"Ben size ''insanım'' diyorum; oysa ki siz benden eşek olmadığımı ispatlamamı istiyorsunuz.!"

***

Dünyanın neresine giderseniz gidin, insanların olduğu yerde hayvanlar da vardır.

***

Dünya üzerinde yaşayan köpeklerin toplam sayısının yaklaşık 400 milyon kadar olduğu belirtiliyor. Bu sayı kabaca ABD ve İngiltere''deki toplam insan nüfusuna eşittir.

***

Yaşamın evrilmediğine inanmak, kendi varlığına inanmamakla eş değerdedir.

***

Evrimin sürekliliği, değil tüm canlılarda, tekhücrelilerde bile görülebildiğine göre, insanın doğadaki yerini bilmemesi, kara bir cahilliktir.

Bir ''hamilelik bulantısı''nın analizini dahi yapamayan bir insandan, elbette ki doğanın evrildiği bilmesi beklenemez.

***

İnsanın, yaşama koşullarını sürdürebilme yeteneğini gösterebilmesi için, kendi aklını kullanması şarttır...

Bir köpeğin burnunda yaklaşık 220 milyon koku alıcısı vardır. Bu sayı insanlarınkinden 40; Churcill''inkinden 30; Fethullah Gülen''inkinden 25, politikacıdan 50 kat fazladır. Bu yüzden Pensylvania Eyalet Üniversiyesi Mühendisleri, ''yapay bir koklayıcı'' tasarlamaya çalışıyorlar. (Kaynak: Disvovery)

***

Dünyayı düşünceler değil, eylem değiştirir. Sadece ''düşünme''de kalmak, tembelliğin/miskinliğin işidir. Çünkü, davranış olmayınca düşünce bir işe yaramaz. Bu yüzden, ''ses''in ''gürültü''ye dönüşmesidir amacına varamayan düşünceler; birilerinin, her amacı bir ''araç'' olarak görmesi gibi. Arabanın yarı yolda benzininin bitmesi gibi bir şey, yani...

***

Kaplumbağalar, frekansları 150 bin hertze (Hz.) varan sesleri işitebilirken köpekler 45 bin Hz, İnsanların ise işitebildikleri frekans yüksekliği köpeklerin yarısı kadarına eşittir. (Kaynak: Discoveri)

***

"Sayın cemaat", dedi Hoca, "Bu seçimde bu arkadaşlara ''oy'' verirseniz hepiniz cennete gideceksiniz, bu arkadaşlar da meclise gidecek..."

... VE, BÖYLECE PAY EDİLDİ BU VE ÖTEKİ DÜNYA...

 
Toplam blog
: 193
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.02.10
 
 

İsveç`in Göteborg şehrinde oturmaktayım;  evli ve bir kiz bir oglan iki çocuğum var. İsveç`te..