Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

Dokunulmazlığın olmasaydı…

Dokunulmazlığın olmasaydı…
 

“28 Nisan sabahı derslerini aldılar. Sen benim emrimde bir memursun. Anayasaya, babayasaya karışma… Sen oturduğun yerde oturacaksın. İş bitti, 4 ay gecikmeyle Cumhurbaşkanını seçtik. Hanımefendinin elini sıkmaktan kaçtılar. Şimdi aradan 3 yıl geçti. Her şey normalleşti. Artık topuk selamı verip, ‘Cumhurbaşkanım’ diye söze başlıyorlar. Köşe kapmaca oynamaktan vazgeçtiler…”

Bu sözler, AKP Bursa Milletvekili Adayı, RTE hükümetinin Başbakan yardımcısı ve devlet Bakanı Bülent ARINÇ’a aittir.

Manisa’lı hemşerilerini bugüne kadar ağıtlarıyla aldatan, artık onların yüzüne bakamaz hale gelen Bülent ARINÇ, ağlama seanslarına Bursa’da devam ederken, dokunulmazlık zırhı arkasına saklanarak bu sözleri rahatça edebiliyor.

Bir Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı düşünün, hem de TBMM çatısı altında milletvekili, üstüne üstelik bir de hükümet üyesi…
Bu kişi açıkça Türk Silahlı Kuvvetlerine alenen hakaret ediyor…

Bu hakaretin karşılığı TCK’nın 125. Maddesinin 3. Fıkrasının a bendine göre açıkça suçtur. Madde aynen şöyle:
MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir.
(2) Fiilin, mağduru muhatap alan sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkrada belirtilen cezaya hükmolunur.
(3) Hakaret suçunun;
a) Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı,
b) Dinî, siyasî, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı,
c) Kişinin mensup bulunduğu dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle,
İşlenmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
(4) Ceza, hakaretin alenen işlenmesi hâlinde, altıda biri; basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, üçte biri oranında artırılır.
(5) Kurul hâlinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kurulu oluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır.

Şimdi merak ediyorum, Bursa C. Savcıları bu konuda bir soruşturma başlattılar mı, başlatacaklar mı?

Sen TSK’ya karşı hakaret içeren laflar edeceğine, şu meseleye bir cevap ver bakalım Sayın Bülent ARINÇ…

Önce DP Genel Başkanı Namık Kemal ZEYBEK İzmir’de açıkladı. Sonra da DP İstanbul Milletvekili adayları Bünyamin Altunelli ve Emekli Kurmay Albay Ümit Yalım…

Şöyle diyorlar: “2004 yılından itibaren Bulamaç ve Eşek adaları önce Yunan vatandaşları daha sonra da Yunan askerleri getirilerek fiilen işgal edilmiştir.”

Ne dersin Sayın ARINÇ?

Bir taraftan memleketi bulamaç gibi karıştırdınız, bari bulamaçtan ada eksik kalsın mı dediniz? Adanın adı “Eşek” bize eşek gerek değil mi dediniz? Ne dediniz Sayın ARINÇ?…

Yarın o adalardan Yunanlı’lar çıkmazsa orayı nasıl geri alacaksın? Sen mi gideceksin, orada göz yaşlarınla mı geri alacaksın?

Yoksa…

Kardak adasına gittikleri gibi, hakaret savurduğun askerler mi gidecek…

Hani sen “Gidin alın” diueceksin, onlar da sana “Topuk selamı” verip başüstüne mi diyecekler.

Var say ki dedin, hangi yüzle?...

İşte vatandaşlar, ülkeyi yöneteler bunlar. Kendi silahlı kuvvetlerine hakaret etmeyi marifet sayanlar. Vatana millete hayırlı olsun…

16 MAYIS 2011

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..