Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Dokunulmazlıkların sadece BDP’li vekiller için çıkarılması siyasi rezalettir

Dokunulmazlıkların sadece BDP’li vekiller için çıkarılması siyasi rezalettir
 

 

Malum bir parti ülkenin içinde bulunduğu terör konjonktürünü kalkan yaparak bir hukuk garabetinde bulunuyor ya diğerlerinin desteklemesine ne demeli? Özgür (!) basında da maşallah bu rezalete karşı hiç ses yok. Dokunulmazlıkları kaldıracaksın, sadece BDP milletvekillerini kapsasın diyorsun. Sen bunu söylüyorsun. Siyasetten destek görüyorsun. Özgür(!) basın sesini çıkarmıyor. Hukukçulardan da ses yok. Bir yasa belli bir zümreyi (meclisteki 550 vekil) kapsama durumuna sahipken sen diyorsun ki bir partinin vekilleri için bunu çıkaralım ve bu vekilleri meclisin dışına atalım. Destek büyük: Şehit analarının gözyaşı. Bu şartlarda BDP’li vekillerin değil dokunulmazlıklarının kaldırılması, kafalarının vurulması hakkında bile kanun çıkarabilirsin. Ben bu ülkeyi yönetenlerin ve hukukla iştigal edenlerin hukuku bilmediklerine emin oldum. Yargı çıkıp diyebilir ki ne diyorsun sen ya! Belli bir kesime yönelik kanun olur mu? Ama demiyor; çünkü hukuku bilmiyor.

PKK ile mücadeleni Cudi dağında yapacaksın. Sayısal fazlalığını ya da siyasi yetkini kullanarak hukuk dışı davranamazsın. Bu teklif hukuk dışıdır; Anayasa mahkemesi başkanı ya da diğerleri niye çıkıp söylemiyor. Malum parti PKK ‘nın destekçisi olup ülkenin bölünmesine hizmet ediyor. Ama sonuçta vekillerini halk seçti. Yani onlar meclis çatısı altında ve Anayasa’ya göre sizin vekillerinizden farklı değil. Dokunulmazlıkları kaldıracaksan herkes için bunu yapabilirsin. Ben ülkemde hukuksuz işlem istemiyorum. Balyoz ve Ergenekon davalarında sanıkları hiçbir zaman savunmadım. Sadece tutukluluk süresinin 1 yılı aşmamasının gerektiğini yazdım. Ve Ergenekon’un avukatlığına soyunanları eleştirdim. Ortada bir suç var ise failleri sahiplenemeyiz. Ancak açıklanan Balyoz davası kararlarında ciddi hukuk ihlalleri olduğu yazıldı, söylendi. İlgili kişiler suçlu olabilirler. Hatta belki daha fazla ceza almaları gerekirdi. Ancak söylenenler doğru ise (savunma hakkı verilmedi, bilirkişi raporları dikkate alınmadı filan) bu karar siyasidir.

İşte şimdi MHP tarafından verilen dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki kanun teklifi de siyasidir. BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Iğdır’da yaptığı konuşmada “Dokunulmazlıklar 550 vekilin hepsi için çıkarılsın” derken doğru söylüyor. BDP’yi meclisin dışına atacaksın, peki onu destekleyen halkı nereye atacaksın? Hukuk sizin bildiğiniz gibi bir alan değildir. Haklı bile olsan haklılığını mazeret yapamazsın. Terörü de katarak 550 vekilin dokunulmazlıklarını kaldır.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..