Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '16

 
Kategori
Siyaset
 

Dokunulmazlıkta dokunurluluk

Dokunulmazlıkta dokunurluluk
 

Dün Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkındaki kanun teklifi 376 oy ile kabul edildi. Artık dokunulmaz olan birçok milletvekili dokunulur olacaktır. Olaya herkes farklı değerlendirme ve yorumlarda bulunuyor. Ama olayın sonuçlanması kafadaki soru işaretlerini sonuçlandırmaya yetmediğini düşünüyorum. Çünkü her kafadan farklı ses çıkınca insan tarafsız ve çıkarsız yorumlara daha çok ihtiyaç duyuyor. Her gün şehit haberlerinin geldiği ülkemizde terör olaylarının şiddetlenmesi açısından değerlendirdiğimizde teröre destek veren milletvekillerinin meclis çatısı altında dokunulmaz şekilde ellerini kollarını sallayıp gezmelerini istemiyoruz tabii ki. Ama bence bu madalyonun sadece gözüken yüzü olmalı. Çünkü teröre destek verdiğini iddia ettiğimiz bu kişiler milletvekili olarak terörü ne şekilde destekleyebiliyor ve onların arkasında hangi güçler duruyor?

Peki, dokunulmazlık kararındaki bu ‘gelişme’ler bu olayları önlemede yeterli olacak mı dersiniz ve bu süreç demokrasimizi nasıl etkiler bundan sonra? Siyasiler artık siyaset yap(a)mayacak mı yoksa?

Mevcut durumda 139 milletvekiline ait 683 dosya TBMM'ye ulaşmış bulunuyor. Dosyalar 15 gün içinde yaklaşık 200 savcının önüne gidecek. CHP Lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nun 41, MHP Lideri  Devlet Bahçeli'nin 9 ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 75 dosyası var. Hal böyleyken nasıl demokratik olduğumuzu söyleyeceğiz? Hiç kuşkusuz bu ileriki dönemler için demokratik sistemi sekteye uğratacak bir adım olacaktır. Çünkü Demokraside bahsedilen açık ifade kavramı ortadan kalkmış olacak bu durumda ve artık söz söylemek isteyen vekiller ağızlarından çıkacak cümleyi iyice ‘pişirmek’ zorundalar. İfade özgürlüğü olayı artık ‘özgür’ olmayacaktır bana göre.

Olayda katkısı olan kişiler içerisinden milletvekillerine yargı yolunu açan bu kararın alınmasına destek veren CHP’nin, özellikle Kılıçdaroğlu’nun tavrını da sorgulamadan edemiyor insan. Bir insan eliyle kendini ‘ipe götüren’ bir değişime onay vererek neyi amaçlıyor olabilir? Gerçekten şu anki referandum AKP’nin kumarı mı ve Kılıçtaroğlu sırf bu yüzden milletini düşünerek mi verdi bu kararını? Siyasi tartışmaların içeriği ne şekilde şekillenecek peki bundan sonra? Bunlar benim de ciddi şekilde merak ettiğim konular sizler gibi. Olayları takip edip yaşananları birlikte görmeğimizi umuyor ve sadece vatana millete hayırlı olmasını diliyorum!

 
Toplam blog
: 4
: 96
Kayıt tarihi
: 31.03.16
 
 

... ..