Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '16

 
Kategori
Blog
 

Dokuz yılda 1000 blog bile yazamadım!

Dokuz yılda 1000 blog bile yazamadım!
 

16 Ocak 2007 tarihinde başladığım Milliyet Blog’da yazma serüvenimde bugün dokuz yılı geride bırakıyorum. Son üç yılda “Yedinci-yıla-700-blogla-girerken ,sekizinci-yıla-800-blogla-girerken ,dokuzuncu-yıla-900-blogla-girerken  ” başlıklı yazılar gibi bugün de “Onuncu yıla 1000 blogla girerken” başlıklı bir yazı yazmak isterdim ama olmadı. 961 de kaldım.  Demek ki performansımda bir düşüş başlamış artık. Yılda 100 blog yazarken, şimdi haftada ancak bir tane yazabiliyorum.

Aslında zaman o kadar çabuk geçiyor ki….Torunum Defne,  yazmaya başladığım yıl doğmuştu. Bu yıl 9 yaşında olacak.  O tarihten bu yana kim bilir kaç kişi doğdu? Kaç kişi öldü? Özellikle son günlerde verdiğimiz şehitlerimiz o tarihlerde başlarına ne geleceğini nereden bileceklerdi?  Çocuklarının büyüyüp, evleneceklerini, ve sonrasında da, torunlarını gezdireceklerini düşünüyorlardı belki de…. Ama olmadı….

Bütün buna benzer olaylar yazma şevkimizi kırdığından bazen elim klavyeye gitmiyor bile. Umarım bir gün ülkem hak ettiği yere ulaşır ve akan kanlar diner. Allah’tan tek istediğim bu.

2007 yılında birlikte yazmaya başladığımız arkadaşlarımızdan bazıları da hayatını kaybettiler. Onları da rahmetle anıyorum.  O zamanlar yazmaya başlayan arkadaşlarımızdan büyük bir bölümü de artık burada yazmıyor.  Onlara da yolları açık olsun diyorum.

Yazma konusuna gelince, blog yazarları  çok yazı yazmak mı, yoksa az yazıp kaliteli yazı yazmak mı konusunda bir tercih yapıyorlardır muhakkak.  Ama şu bir gerçek ki, üzerinde günlerce düşünülüp, yayına vermeden önce defalarca gözden geçirildikten sonra, düzeltmeler yapılan bir yazı kaliteli bir yazı olarak ortaya çıkar. İster fazla okunsun, ister okunmasın. Orası önemli değil.  Böyle bir blog yazan yazar da, çok sık yazı yayına veremez.

Yoksa milliyet.com.tr sayfasındaki haberleri kopyalayıp yayınlamak veya  birkaç satırlık şiir adı altında blog yayınlamak istenirse, bu sayı çok daha fazla olur, ama kalitesi tartışılır tabii ki….

Yorumlara gelince, yorumların karşılıklı yapıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Ancak birbirlerine yorum yapan kişiler arasında sayısal olarak blog yayınlama farkı varsa, fazla blog yazan kişi her yazısına karşılıklı yorumlaştığı kişilerden  yorum  gelmediğinde alınmamalıdır.  Çünkü herkesin buraya ayırdığı zaman kısıtlı olabilir.

Bir çok bloglarımda yazdığım gibi, burada çok değerli arkadaşlarla gerek, yazışarak, gerek karşılıklı görüşerek tanışma imkanım oldu.  Milliyet Blog hepimize böyle bir  olanağı verdiği için emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, yazılarımı okuyan, yorum yapan ve MB’de yazan bütün blog yazarlarına, sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Nice bloglarda birlikte olmak dileğiyle…..

 

SEVGİLER

 

 

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..