Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

Dolandırıcılar SSK müfettişi, doktor olarak aramızda...

Dolandırıcılar SSK müfettişi, doktor olarak aramızda...
 

Günümüz toplumlarında insanlar kolay yoldan para kazanmak için akla hayale gelmeyecek yolları denemekte ve insanların zaafından yararlanmaya çalışmaktadırlar. İşte size bu bağlamda
birkaç örnek vermek istiyorum.

Kendilerini SSK müfettişi olarak tanıtıp sigortasız işçi çalıştıran iş yerlerinden "ceza keseceğiz" tehdidiyle rüşvet toplayan dört kişi Gaziosmanpaşa'da sözde denetim yaparak sigortasız işçi çalıştırma karşılığında 2 bin 500 dolar rüşvet istedikleri belirlenmiştir. Polis yaptığı operasyonla dolandırıcıları kıskıvrak yakalamıştır.

Burda insanlarımız "yağmurdan kaçarken doluya tutulmak" misali, kanunlara karşısında suç sayılan bir eylemi yaparken dolandırıcıların tuzağına düşerek daha çok zarar görmektedirler.

Yine diğer bir dolandırıcılık hikayesi Kayseri'de kimliği belirlenemeyen bir kişi Hacı Saki Mahallesi'nde taksici Y.B'ye ait taksiye binerek kendisini doktor olarak tanıtır. Kayseri Devlet Hastanesi'ne gelen dolandırıcı, sürücü Y.B'ye "İçeride hastam var. Onu alıp eve götüreceğiz biraz kapıda bekle" diyerek ayrılır. Dolandırıcı kısa bir süre sonra Y.B'nin yanına telaşla gelerek "hastayı başka bir hastaneye götürmem gerekiyor. Sevk için acele para lazım" diyerek 200 YTL alır. Hastane önünde uzun süre bekleyen taksici sahte doktorun gelmediğini görünce dolandırıldığını anlar. Ama iş işten geçmiştir. Atı alan Üsküdar'ı (pardon Kayseri'yi) geçmiştir.

Bir dolandırıcılıkta TV'de Haber Özel programında akşam gösterilir. Kadın belirlediği bazı iş yerlerini ziyaret ederek, SSK ve Bağ-Kur'un birleşmesi ile bir vakıf kurulduğunu ve buraya kaynak aktarmak için Türk Bayrakları satarak, şanlı Türk Bayrağımız üzerinden dolandırıcılık yaparken program yapımcısına yakalanırlar. Kadın yardım mukabili Türk Bayrağı satın alırsalar (15 YTL bayrağı 250 YTL satıyorlar) SSK ve Bağ-Kur ile ilgili sorunları olursa da hemen çözeceklerini ve sahte müfettişlede telefonda görüştürerek, karşısındaki iş yeri sahiplerinin güvenini kazanmaya çalşmaktadırlar. Kestikleri makbuzdaki adreste tabi sahte çıkmakta Unkapanı İMÇ çarşısındaki adreste sahte çıkmaktadır.

Neticede Türk toplumunda kolay para kazanma hırsı, birtakım insanları dolandırıcılık yaparak kolay yoldan para kazanmaya çalışmaktadırlar. Burda herkesin dikkat etmesi gereken şey, en ufak bir şüphede yetkililere haberdar edilmesidir.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..