Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '15

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Dolar'a yatırım yapılır mı? Yükseliş ne kadar sürecek?

Dolar'a yatırım yapılır mı? Yükseliş ne kadar sürecek?
 

Normalde güncel konular hakkında yazmayı pek sevmiyorum ama sadece Türk vatandaşının canı yanmasın diye bu yazıyı acilen yazma ihtiyacı hissettim. Lütfen dikkatle okuyunuz.

Bugün gördüğüm haber beni müthiş kaygılandırdı. Dolar 2.50'yi geçti diye borca girerek dolar alan bile varmış da, millet dolara hücum ediyormuş da... Medyaya para babaları "Dolar alın" haberi pompalamaya başladıklarına göre büyük vurguna az kaldı demektir.

Hatırlayanlar bilir, yaklaşık 4 yıl önce altın çılgın bir tırmanışla 108 lirayı görmüştü. Medyada sürekli "altın 200 liraya koşuyor" diye haberler çıkmıştı. Bizim saf insanımız da 108 liradan altınları almıştı. Sonuç?

Amacı Çin'in altın rezervlerini altının fiyatını yükselterek dövize çevirmesini sağlamak ve elindeki somut varlıkları eritmek olan operasyon başarıya ulaşınca altının fiyatı yerin dibine sokuldu. Bir liraya bin lira kazanmak hayalindeki saftrik insan toplulukları da paralarından oldular.

İkinci bir örnek de geçenlerde yaşandı. Bir varili 100 doları bulan petrol 50 dolara iniverdi. Petrolde bir bollaşma mı var? Hayır tabi ki. Rusya ve İran'ın en büyük gelir kaynağı olan petrol eğer para etmezse ekonomileri derinden sarsılır. Bunu bilen Amerika ve İngiltere, Suudiler eliyle fiyatları dibe çekerek bu ülke ekomomilerini helak etmeye çalışmaktadırlar.

Büyük zarar verseler de bu ülkelerde doğalgaz da bulunduğundan ekonomiler hala ayakta kalmayı başarmaktadır.

Şimdiyse dolar yukarı doğru koşuyor diyorlar. Bilinen en sakat yatırım aracının dolar olduğunu söyleyerek "Elinizde dolar varsa bir an evvel hazır fiyatlar da yüksekken satın!" diyorum.

Zira doların tüm kontrolü zaten Amerika'nın elinde. Piyasadan değeri 1.5 cent olan yüz dolarlar için yüz milyonlarca doları topladıktan sonra fiyatları dibe vurdururlarsa şaşırmayın. Petrolü bile küresel olarak %50 aşağı çekebilen babalar tamamı kendi kontrollerindeki bir kağıt parçasını isterlerse bir günde yerin dibine sokabilir ve sizi batırabilirler.

Hazır hiçbir zararınız yokken ve dolar da yükselmişken elinizdeki tüm dolarları satmanız sizin yararınıza olacaktır. Dolar ne kadar daha yükselir bilemem ama birilerinin birilerin batırma planları yaptıklarına dair ciddi ipuçları var. Filler tepişirken ezilen çimlerden olmayın.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..