Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '19

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Dolar Çok mu Yükselecek

Falcıya gitmiş bir gün eşi ile anlaşamayan kadının biri ve sormuş fal bakan nine'ye 'nine eşimle geçinemiyoruz nice olur halimiz?' diye..

Falcı nine açmiş bakla falını gördüklerimi (güya) söylemeye başlamış; 'sana bir yol bir de ayrılık görünüyor, üç ay mı desem üç gün mü desem üç yıl mı desem? üç zaman içinde eşinle ayrılıp boşanacaksınız'..

Babacan onsekiz yıldan sonra AKP'den istifa etmesinin ardından bazı AKP'li milletvekillerinin de istifa etmeleri beklemiyormuş. Kulislerde öyle konuşuluyor.

Eylül ayında partisini kuracak olan Babacan, AKP'den çözülmeler başladıkça mecliste grup kurma olasılığı yükselecek ve belki de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin onyedi yıllık uzun soluklu iktidar döneminin sonun başlangıcı olacaktır.

Grup kurulması durumunda erken genel seçim bile gündeme gelebilir.

Üç ay mı desem, üç gün mü, üç yıl mı desem? Babacan partisini kurduktan sonra üç gün üç ay kısa ama bir yıl içinde ülke seçimlere gitmek zorunda kalabilir.

Benim endişem olası sıyası bunalım sürecinde uluslararası ve işbirlikçi dolar tuccarlarının rakam oyunlarıyla doların yükselişini engelleyememek.

Boş durmaları düşünülemez para baronlarının!

Tıpkı 2001 krizinde olduğu gibi ekonomi durma noktasına getirirler dolar ve borsa tuccarları ve ondan sonra zaten ülke zorunlu seçime gidecektir.

23 haziran seçimlerinden sonra zaten ülke başka bir yörüngenin içine girmiştir.

Yeni genç jenerasyon siyasilerin tıpkı merhum Adile Naşit'ın 'uykudan önce' programındaki masallarına benzer masallar dinlemek istemiyor artık.

Türkiye, istenilen düzeyli ve olması gereken yargı yasama yürütme düzlemi içine girecektir ama dolar tuccarları da kazanmadan ışığın görünmesi güç olacaktır diye düşünmekteyim..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..