Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '20

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Dolar Nasıl Yükseliyor

Dünyanın geleceğini %99 nüfusu oluşturan halklar değil %1'i oluşturan petrol baronları, silah baronları, medya baronları, para baronları ve elitler belirliyor. Senaryonun çizildiği bir dünyada halklar sadece birer figüranlar. Bir siyasi partinin kurulup ülke çapında örgütlenebilmesi için büyük bir sermaye gerekir, bu para halktan kişilerde olmadığı zaman siyasi hareket sermaye hareketine dönüşür. Nato ülkelerinde işadamlarının verdiği finans desteği ile siyasi partiler kuruluyor. Holding patronları kendi adamları birinci ve ikinci sıradan milletvekili adayı gösterilip, medya desteği ile halkın gözünü boyarak görevlere geliyorlar. Siyasi parti küresel sermayenin adamlarını diskalifiye etmek istediği zaman basın ve yanındakiler karşı saldırıya geçer. Ülkemizdeki bazı holdingler iç piyasadan büyük miktarda dolar alıp ülke dışına çıkartıp, dolar arz ve talep dengesini bozar ve değerini artırırlar.
 
Bir dönem piyasayı kontrol eden holdingler iç piyasadan %80 dövizi sanal yolla bir gecede yurt dışına çıkarıp dolar arz talep dengesini bozdular ve doları 1999/2002 aralığında tam dört katına çıkardılar. Aydın Doğan Bülent Ecevit'i kapısında bekletip, pijamaları ile karşılayıp, medyada servis ederek halkının gözünde küçük düşürdü. Yazarkasa olayını bir ay boyunca basında yayınladılar. Uğur Dündar Ecevit'i devamlı eleştiri bombasına tutup halkın gözünde küçük düşürdü. Elerindeki medya kanalları ile piyasada kriz var diyerek sanal yolla gerçek krize dönüştürüp Ecevit'e karşı kara propoganda yaptılar.
 
Cft, Bildierberg toplantılarına katılan onlara bağlı kuruluşlar ülkede sermaye tekkeleri oluşturup, iç piyasadaki yüksek oranda dövizi satın alıp yurt dışına çıkardılar. Arz talep dengesini bozup doların değerini kısa sürede yukarıya çıkarıp sonra ellerindeki doları satarak servetlerine servet katıp, ülke para birimini değersiz hale getirip, kendi firmalarında düşük ücretle halkı çalıştırıyorlar. Bu güç odaklarının medya kuruluşlarındaki gazeteci ve yazarları doların yükseleceğini ve halkın yatırımlarını dolar olarak yapmasını söyleyip, halkı yönlendirince dolar arz talep dengesini bozup ülke para birimini sanal yolla değersiz hale getiriyorlar, yada kriz var diyerek halka paralarını yastık altına koymalarını ve böylece pisayadaki çarkların sanal yolla kitlenmesi sağlıyorlar. Bu güç odakları iç piyasada üretilen tarım ürününün %80'nini yurt dışına, %20'sini iç piyasaya satarak arz talep dengesini bozup bir ürünün fiyatını istediği gibi üç dört katına çıkarabiliyorlar, yada ellerindeki finansman kuruluşları ile ülkelere bol miktarda dolar, euro girişi sağlayıp ülke para birimini suni olarak değerli hale getirip ülkenin ürettiği ürünün değerini arttırıyorlar, uluslararası piyasada ürün fiat arttığından ürettiğiniz ürünler uluslararası piyasada alıcı bulmuyor böylece ithalat ve ihracat dengesi bozulup zamanla ülke para birimi değersiz hale geliyor.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..