Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '09

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Dolar nereye biz nereye?

Dolar nereye biz nereye?
 

Birkaç gündür ''Dolar uçacak'', ''Dolar psikolojik sınırına dayandı'' , ''Gözler Merkez’de, faiz indirecek mi?'' gibi piyasayı ateşleyici haberler okuyorum ve gerçekten bu ülke adına çok üzülüyorum.

Bir kere doların psikolojik sınırı 1.70 değildir. 1.77 dir.

Düşünemeyenlere düşünemiyorsanız sessiz olun derim ben. Sükut altındır biliyorsunuz.
Bu durumda Türkiye % 50 küçülür, bu kimin işine gelir peki. Borçların iki katına çıkar, ulusal değerlerin yarıya iner, zaten var olan krize enflasyonu da eklerseniz ve faiz oranlarının maliyetlerini de eklerseniz Türkiye denen gemi bir daha batar. Bu gemi batarken kaçmayı düşünenler varsa şimdiden gitsin ağırlık yapmasın bence.

Bu başlıklarla yazanların aklının başında olduğunu da sanmıyorum. "MB faiz indirecek mi?" gibi akıldışı sözleri protesto ediyorum. Siz nece konuşuyorsunuz gerçekten anlamıyorum. ABD faiz indirmeden faiz indirimi yapar mı MB artık? Yaparsa diyecek şeyler de değişebilir.

Bütün bu yazılan çizilen ve piyasaya verilen panik havasında bir spekülasyon hissediyorum. Türkiye’ye dolar sokmak isteyenlerin yüksek fiyatlarla dolarlarını satması için hazırlanmış bir komplodur bunlar. Bunun gibi şeyler zaten yıllardır oluyor da. Bazen kendi başlarına çorap örüyor bu ama güzel ötüyor spekülatörlerin çığırtkanları. Tebrik ederim.

Doların Euro karşısındaki hareketlere göre panik yaratanlar, bir de Japon yenine göre karşılaştırsınlar bakalım. Gerçekten dolara ilişkin beklentileri görecekler mi? Doğu Avrupa batıyor söylemleri düşürmüştür EURO’yu ve de belki de faiz indirimi beklentisi. Ortada döviz krizi yoktur, bunu söyleyenlerde uluslar arası sermayenin kuklalarıdır.

Siz kimi kandırıyorsunuz? Yıllarca bunun gibi oyunlarla devalüasyonlar yaratarak bu ülkenin enerjisini sömürdünüz. Ama şu gerçeği unutmayın! Bu dalgalı kur politikası onları bitirecektir. Dervişlerin yer değiştireceği an yakındır. Çok yakın.

İddiam şudur. ABD doları bir takla atacak ki dünya şoke olacak. Bekleyin görün.

Tarih : 18 Şubat 2009 , Bugün 1.00-USD = 1.70 TL

 
Toplam blog
: 105
: 3914
Kayıt tarihi
: 05.11.08
 
 

İ. Ü. İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler 1989 mezunuyum. 1993'ten beri uluslararası fındık ..