Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '12

 
Kategori
Deneme
 

Dolara doymayan halk

Dolara doymayan halk
 

Başbakan Konya’da halka hitabetti 

“ Merkez bankamızın bugünkü rezervi 119 milyar dolar oldu. 27.5 milyar dolar nireeeee, 119 milyar dolar nire … Biz şimdi soyguncuların  hortumlarını kestik, vanalarını kapattık, bu kadar çok paramız oldu”  dedi.  – (basından)

Başbakanın kürsüden yaptığı konuşmayı dinleyenlerden işsiz bir genç…  İçinden sessizce bir şeyler mırıldandı ( ne dediği anlaşılmadı ama, ne dediğini hepimiz biliyoruz elbet)..

Bir başka dinleyen asgari ücretli… İki eli cebinde olan bir işçi, cepdeki elinin parmağına dokunan üç tane madeni bozuk paraya okşarken, merkez Bankasında biriken 119 milyardan payına düşenin ne olduğunu düşünürken, o da iki dudağı arasından bir ses çıkardı , o da bir şeyler söyleniyordu kendi kendine. (ne dediği anlaşılmadı ama, ne söylemiş olabileceğini hepimiz de biliyoruz elbet ) ..

Bir başka dinleyen 657 ye tabî bir memur…  Merkez Bankasında biriken 119 milyar dolara taktı kafayı. Aldığı maaşa baktı, 119 milyar dolara baktı , cebindeki borç listesine baktı, elideki ev için alınacakların sipariş listesine baktı, derin bir iç çekti ve var gücüyle delirmişcesine bağırdı “  Allah kahretsin sizin bankanızı da, 119 milyar dolarınızı da, sizi de ! ”  diye. Olaya başbakanın 150 yakın korumasından 30 yetişip, otuzu birden saldırıp , bu isyankar memuru yere yatırarak kelepçeyi takıp bileklerine, oradan uzaklaştırdılar !..

İlçemizin en yüksek tepesine belediyece yaptırılan bir su deposu var, İlçenin su şebekesine bu depodan dağıtım yapılır. Nüfus artıkça, halk da şebeke suyundan bahçe suladıkça, depodaki su zaman zaman tükeniyor, su deposu sususzluktan kuruyor . İlçe halkı su sıkıntısı çekiyor ve bundan da oldukça şikayetçi oluyorlar.

Belediye  yetkilileri buna çözüm buldular. Su deposunun şehre su veren vanalarını sıkıca  kapattı . Şehre su vermiyor Şimdi depo ağzına kadar su ile doldu ve  tahliye borularından dışa akıyor ama ilçe halkı susuzluktan kokmaya başladı bile ..Ama olsun, depo su ile dolu ya !..

Merkez Bankasının hortumlarını kesip, vanalarını kapayanlar, bankayı ağzına kadar 119 milyar dolarla ( bu çok şüpheli ve gerçek dışı bir rakam olduğu biliniyor oysa) doldurup taşırdıkları bu paradan işsize, asgari ücretliye, memura kaç kuruş fayda sağlıyor ? Hiiiiç …

Ama olsun, Merkez bankası 119 milyar dolarla dolu ya ! ( bu miktarın bir kısmı, nakit para değil, faiz alıp kaçmak için dışarıdan gelen sıcak paradır, kağıt üzerideki rakamlardır .?

Ha bizim İlçenin su deposunda su biriktirip halkı suya muhtaç ederek kokuşturmuşunuz, ha  Merkez Bankasında 119 milyar dolar biriktirip, halkı fakir, muhtaç ve aç bırakmışınız.

Oysa, biriktirmek paylaşmak içindir .

Ey Halkım!

Su deposunda biriktirilen suyun sana hiçbir yararı yoksa,

Merkez Bankasında biriktirilen 119 milyar doların sana hiçbir yararı yoksa eğer ;

Sizi yönetenlerin nutuklarına inanıp da onları alkışlayanlar, bir de ülke gerçeklerine, işsize, asgari ücretliye, memura, fakir fukaraya kulak verip  neyi ve kimi, neden alkışladıklarının farkına varabilseler . Var ya;  gagamızdaki peyniri kapma kurnazlığındaki tilkileri tanıyıp, önlem alarak durumu kurtarabiliriz deriz …

*muzaffer yıldırım

 
Toplam blog
: 1614
: 178
Kayıt tarihi
: 12.09.10
 
 

1945 Mucur Doğumlu. Emekli öğretmen, evli ve çocuklu Kırşehir/ Mucur'da  yaşıyor.. ..