Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '09

 
Kategori
Haber
 

Doların ve Avro'nun uykuarını kaçıran Para birimi hangisi?

Doların ve Avro'nun uykuarını kaçıran Para birimi hangisi?
 

Ruble + Akça + Yuen = RAYDoların ve Avronun tahtını yıkar...


Yıllarca süren ABD ve İngiliz hegamonyası Irak savaşında Bush'un yapmış olduğu yıkımların getirdiği güvensizikler dolayısıyla Dolar tüm dünyada yanız kalmaya devam ediyor, ABD cumhuriyetçi politikaları yani Bush ABD ni yıkımın başlangıcına getirdi.

Koskoca ekonomik, siyasi ve kültürel dev can çekişiyor. Obama gibi siyah ve adı Müslüman olan biri bile Orta Doğu'nun sempatisini arttırmada yeterli olamadı, Beyaz saray bahçesinde değil Cuma Namazı, Sarayın içinde namaz kılınsa ve İmamda Müslüman olan Obama olsa yinede Guantanamo, Ebu Garip işkencelerinde işkence gören insanların "Ahı" silinmez. Bu "ah" önce Bush'u sildi, sonra Amerikan imajını mahvetti. Bush, bu imajıyla "Demokrasi ve insan haklarını kendisi katletti", "özgür dünya söylemleri " tezat oluşturdu ve işte sonuç : DOLAR'ın eski Türk parası konumuna doğru hızla yol almasına sebep olmakta.

Şimdi, Şangay Beşlisi gittikçe güçlenmekte. Rusya, Çin ve Orta Asya Türk Cumhuriyetleri dünyanın en önemli gücü olma yolunda hızla ilerliyor, bu birleşme Bush'un sayesinde oldu. Şimdi bu birlik Rusya Federasyonunun ve Çin'in akılcı politikaları sayesinde siyasi birlik olmaktan çıkıp güçlü ekonomik birlik olma yolunda ilerleyecek, bu birlik eminim bir sonraki adımda parasal birliğe geçecektir, bu para birimi Ruble( Rusya Federasyonu), Akça(Türki Devletler) ve Yuen(Çin) in birleşimi olarak yeni adı Rubakyuen yada RAY olduğunda, önünde ne Dolar kalır ne Avro.

Ray, başta Venezuela, Libya, Brezilya, Küba, İran, Hindistan, Pakistan olmak üzere tüm dünyada en büyük rezerv para olması hem Amerikalı, hem İngiliz hemde Avrupalı iktisatçıları kara kara düşündürmekte olduğuna inanmaktayım.

İşte bu haber, Arap ülkelerininde böyle bir oluşuma destek vereceğinin habercisi.

Sonuç olarak Bush, dünyaya öyle bir dengesizlik ve yıkım getirmiştirki ABD nin tüm stratejistleri toplansa bundan sonra toparlanma zor. Ellerinde sadece Türkiye ile olan ittifak var, Türk halkınıda ÇUVAL vakasıyla ABD den ve hem çifte standartlarla AB de küstürdüler, bundan sonra AB nin atabileceği en önemli adım bu dengesizliği gidermek için Türkiyeye karşı uyguladıkları çifte standartı bırakıp Türkiyeyi AB ne 5 yıl içinde almak olmalıdır. Yoksa asla bir daha bu şansıda bulamayacaklar ve AB ilerde kaçışların yaşandığı dağılmış bir Sovyetler olacaktır ( Sarkozy ve Merkel zil takıp oynasılar birlik dağılınca).

Kimbilir belki de o zaman sokaklarımızda eski Rus malları değil AB malları satılır.

Saygılarıma

Ayhan Özcimbit

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..