Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Dolaylı katiller

Son günlerde basın ve televizyon bangır bangır mısır şurubunun zararlarından bahsediyor. Uzmanlar içeriğinde fruktoz olan mısır şurubu ile yapılan gıdaların, kronik hastalıkları salgına dönüştürdüğü, kanser, kalp, siroz, diyabet gibi çok sayıda hastalığa neden olduğunu vurguluyorlar. 

Nişasta bazlı şeker Hollanda, Fransa, ve İngiltere’de yasaklanıp en büyük üreticisi olan ABD’de üretim kotası % 10’dan %2’ye düşürülürken, Türkiye’de tam tersine üretim kotası %10’dan %15’e çıkartılıyor. 

Marketlerden aldığınız ürünlerin üzerine bakın neredeyse tüm şekerli gıdaların içinde fruktoz var. AB üyesi ülkeler ve ABD sağlığa zararlı olduğu bilinen bu maddenin kullanımını yasaklarken sırf pancar şekerine göre maliyeti daha ucuz diye mısır şurubu üretimi bizde niye arttırılıyor. 

İnsanların özellikle çocukların en fazla tükettiği şeker, çikolata, bisküvi, meşrubat gibi ürünlere sağlık bakanlığı nasıl bu kadar duyarsız kalabiliyor. 

Hastalıkların göz göre bu kadar artmasına nasıl kayıtsız kalınabiliyor. Tüm bu maddelerin sağlığa zararlı olduğu biliniyorsa sağlık bakanlığı ne işe yarıyor. Üreticilerin gözünü o kadar para hırsı bürümüş ki ucuza mal etmek adına bize yedirmedikleri şey kalmıyor. 

Piliçten imal edilen ürünlerin tümünde tavuğun ibiğinden ayağına kadar ne varsa kullanılıyor. 

Bu ülke Müslüman bir ülke olarak geçiniyor ama kimsemi elini vicdanına koyup da bu kadar insanın canına kıydığının farkına varmıyor. Katil olmak sadece birebir bir insanı tabanca ya da herhangi bir aletle öldürmek değildir. Bunlarda grup halinde zehirleyerek insanları öldürdüklerinin ve katil olduklarının farkında değiler mi acaba? 

Bu gıdaları üreteler ve üretilmesine izin verenler için söyleyecek tek bir sözüm var , BU KADAR İNSANI ZEHİRLEDİKTEN SONRA HALA GECE BAŞINIZI YASTIĞA KOYUP DA HUZUR İÇİNDE UYUYABİLİYORSANIZ HİÇ MÜSLÜMANIM DİYE GEÇİNMEYİN, İNSAN BİLE DEĞİLSİNİZ. 

 

Bu koşullarda hala kalabiliyorsanız sağlıkla kalın……….. 

 
Toplam blog
: 10
: 949
Kayıt tarihi
: 24.05.09
 
 

1967 Ankara doğumluyum. Kitap okumaktan, müzik dinlemekten, yazı yazmak ve film izlemekten hoşlanıy..