Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Dolgu Uygulamaları

Dolgu Uygulamaları ve Kalıcılık Süreleri

Dolgu yüz hacminin azalması, cilt altın da erimeler ve ciltte bulunan derin kırışıklıklar için yapılan işlemdir. Dolgular etki süreleri içeriklerine göre sınıflandırılır. Kısa süreli dolgular, uzun ve kalıcı süreli dolgular diyebiliriz. Hyaluronik asit dediğimiz zaten vücudumuzun arasında bulunan protein ile yapılan dolgudur. Buruna, çeneye, yanaklarımıza, göz atlarımıza, dudaklarımıza ve nazolabial dediğimiz yüzümüzde gülerken bıyık kısmında oluşan çizgilere dolgu uygulaması yapılabilmektedir.

Burun Dolgusu

Burun dolgusu burunun küçük deformasyonlarını, çöküklüğünü ameliyatsız kapatabildiğimiz bir işlemdir. Ancak her buruna yapılamaz çünkü buruna verilen bir madde var ve bu madde burunda yer edinecek dolayısı ile zaten büyük bir buruna sahip birinin burnuna dolgu yaptırmak istemesi burun dolgusu sınıfında doğru hasta değildir. Zaten büyük bir burun var ise ve dolgu yapılır ise burun daha da büyük gözükeceği için kötü sonuçlar elde edilebilir. Bu yüzden doktor seçimi yaparken sizi en iyi şekilde yönlendirecek doktor seçimi yapmanızda da fayda bulunmaktadır. Ortalama olarak 5 – 10 dakika sürmektedir. 1 yıl kalıcılığı mevcuttur.

Çene Dolgusu

Çenesi geride olan, çene ucu sivri olan, çene ucu geniş ise, çene ucunun bir tarafı diğer tarafa göre daha uzun veya kısa ise, asimetri problemi varsa çene dolgusu yapılabilmektedir. İstenilen sonuç başarılı şekilde elde edilmiş olur. Ortalama olarak 5 – 10 dakika sürmektedir. 6 ay ile 8 ay arasında kalıcılığı mevcuttur.

Yanak Dolgusu

Yanaklarımızda oluşan çökmeler yaşlılık belirtilerinide beraberinde getirebilir. Bu yüzden çömüş yanaklara dolgu uygulanabilir. Yaşlı görüntünün de önüne geçilmiş olmaktadır. Yanak dolgusu  5 – 10 dakika sürmekle birlikte ortalama 6 ile 8 ay kalıcılığı mevcuttur.

Göz Altı Işık Dolgusu

Göz altı morluk ve çökme şikayeti ile gelen hastalara genelde uyguladığımız işlemdir. Göz altı morluklarının giderilmesi ve çöküklüğün düzeltilmesi için uygulanan bu dolgu uygulaması  5 – 10 dakika sürmekle birlikte ortalama 6 ile 8 ay kalıcılığı mevcuttur.

Nazolabial Dolgu

Burun kanatlarından başlayıp ağız kenarına kadar devam eden bölgeye nazolabial bölge denmektedir. Bu kısımda oluşan derin çizgileri kapatmak için kullanılan dolgu işlemidir. 5 – 10 dakika sürmektedir ve kalıcılığı ortalama olarak 6 ay ile 8 ay arasındandır.

Dudak Dolgusu

Alt veya üst dudaklarımızın ince görünmesi elbette bir sorun olmaktadır. Dudaklarımızın daha belirgin olması estetik olarak da güzel olmasını sağlamaktadır. Dolgu işlemleri içerisinde en sık yaptığımız uygulama diyebiliriz. İşlem 5 – 10 dakika kadar sürmektedir 6 – 8 ay kalıcılığı mevcuttur.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/dolgu/

https://www.tasklinik.com/dolgu-cesitleri/

 

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..