Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '15

 
Kategori
Astroloji
 

Dolunay Balık'da

Dolunay Balık'da
 

29 Ağustos saat 21:35’te 6 derece Balık burcunda Neptünyen bir dolunay gerçekleşiyor. 

Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Yeni ay zamanı başlattığımız her ne varsa, şimdi o şeyler tam olarak görünür haldedir. Dolunaylar bir nevi hasat zamanıdır çünkü yeniay zamanı başlattığımız işler ve takındığımız tavırların sonuçlarını dolunay zamanında görürüz. Başka bir deyişle, yeniayda ne ektiysek dolunayda onu biçeriz. 

Balık burcunun yönelimi bütünleşmek ve içinde kaybolmaktır. Balık burcunun temelinde iki arada bir derede kalmak vardır. İki balık sembolü içinde bulunduğu dualiteyi (ikilik) anlatır. Hem kozmik bilinçle bir olmayı ister hem de dünyevi yaşamını da sürdürmek zorundadır. Bu ikisi arasında dengeyi kurmak ise Balık burcunun sınavıdır. 

Dolunay haritasında Koç burcu yükseliyor. Koç burcunun yönelimi ise, inisiyatif alıp başlatmak ve aksiyon almaktır. Ancak, bir şeyleri başlatırken fevri ve aceleci tavırlar hata yapmasına neden olabilir. 
Bu dolunay bize hayatımızdaki bazı şeylerin miadının dolduğunu ve önümüzde yeni başlangıçlar olduğuna işaret ediyor. Yeni şeylere başlamak için içimizde gerekli moral ve manevi gücü bulabileceğimizi ve cesur bir şekilde aksiyon alabileceğimizi gösteriyor. 

Dolunayın Neptün ile olan kavuşumu istediklerimizi gerçekleştirmek adına hayal gücümüzü çalıştırıp sezgilerimizi kullanarak özverili bir şekilde arzuladıklarımızı alma yolunda ilerleyebileceğimize işaret ediyor. Kimilerimiz belki de çoktan bunu yapmaya başlamış bile olabilir. 

Dolunayın Jüpiter ile olan karşıt açısı duygusal davranışlarda aşırıya kaçmaya ve gerçekleşmesini istediğimiz bazı durumlarda hayal kırıklıkları yaşamaya neden olabilir.Değişkenlikler ve kararsızlıklar da oluşabilir. 

Dolunay haritasında bulunan Güneş-Jüpiter kavuşumu bize iyimser duygular verebilir. Hedeflerimizde ve planlarımızda kendimize güvenmemizi sağlayarak yeni fırsatlarla karşılaşmamıza yardımcı olabilir. Eyleme geçme cesaretini bulabiliriz. Öte yandan, yüksek egolu davranışlar da görülebilir.

Güneş-Neptün karşıtlığı ise, günlük yaşamın dertlerinden kaçma eğiliminde olabileceğimizi gösteriyor. Pembe hayallere dalıp gerçeklerden uzaklaşabiliriz. Sulardan gelebilecek tehlikeler oluşabilir. Alkol ve keyif verici maddelerden uzak durmak gerekir. 

Güneş-Pluto üçgen açısı liderlik vasıflarımızı kullanıp hayatımızda gereken ana değişiklikleri yapma gücünü bulabileceğimizi gösteriyor. Ancak, bunu başarmaya çalışırken üstümüzde yoğun bir baskı hissedip karamsarlık tuzağına düşebiliriz. 

Mars-Venüs kavuşumu ve bu iki gezegenin Uranüs ile olan üçgen açıları özel ilişkilerde tutkunun ve uyumun yakalanabileceğini, arzuladığımızı alabileceğimizi gösteriyor. Öte yandan, düşüncesizce zevk peşine düşebiliriz, sevgi ve nefret ilişkileri de yaşanabilir. İkili ilişkilerde bireyselliğimizi ve özgünlüğümüzü iyi bir şekilde ifade edebiliriz. Cinselliğimizi daha özgür bir şekilde ifade edebiliriz. Kaçamak ilişkilerde de artış yaşanabilir. 

Satürn’ün Ay düğümlerine olan uyumlu açıları bu dönemde başlayan ilişkileri ve girişimleri uzun soluklu ve kalıcı kılabilir. Geçmişteki çabalarımızın ödüllerini de alabiliriz. Öte yandan, otorite ve erkek figürleriyle ilgili durumlar oluşabilir. 
Dolunay ile birleşen sabit yıldız Deneb Adige sanat ve bilim konularında yeni arayışların olabileceğini gösteriyor ve fırsatlar sunuyor. 

Güneş, Merkür, Venüs ile birleşen Dubhe sabit yıldızı içimizdeki dişisel gücü etkin ve cesur bir şekilde kullanabileceğimizi ve düşmanlarımızı yıkıma uğratabileceğimizi gösteriyor. 

Mars, Satürn ve Jüpiter ile kavuşan Toliman sabit yıldızı ise, bize hedeflerimizi elde etmek açısından fiziksel ve mental gücü sağlayabilir. Yurtdışına yapacağımız seyahatlerden olumlu sonuçlar alabiliriz; mal, mülk ve emlak bakımından yatırımlarımızı ve birikimlerimizi kullanma alanı bulabiliriz. 

Türkiye açısından baktığımızda ise; bu dolunay din, inançlar, yüksek öğretim kurumları, barolar, dış ilişkiler, havayolları, deniz taşımacılığı ve trafiği ile ilgili durumları ortaya seriyor. Dolunayın Neptün ile olan kavuşumu yukarıda saydığımız konularda belirsizlikler, hayal kırıklıkları ve sorunlar yaşanabileceğine işaret ediyor. Sudan gelebilecek tehlikeler de oluşabilir. Seller ve aşırı yağmurlar meydana gelebilir. (Ki bunu yaşamaya başladık bile ve devamı gelebilir.) Bunun yanı sıra, heyelanlar, gaz sızıntıları, bulaşıcı hastalıklar ve parazit kaynaklı enfeksiyonlar yaşanabilir. Ülkenin liderleri ve yöneticileri halkın moralini yıpratıcı daha fazla egosal ve kibirli tavırlar sergileyebilir. Propaganda dolu söylemlerde bulunabilirler. Basın-yayın kuruluşlarını suçlayıcı ifadeler kullanılabilinir. Sınırlarımızla, komşu ülkelerle ilgili sorunlar devam edecektir. İthalat/ ihracat ve para piyasaları ile ilgili hayal kırıklıkları ve umutsuzluklar oluşabilir. 

Güneş burcunuzun yanı sıra yükselen burcunuzla ilgili olan yorumu da okumanız size daha fazla fikir verecektir. 

Koç ve Yükselen Koç: Ruh sağlığınızı güçlendirmek ve moralinizi arttırmak adına şifa çalışmalarına ( yoga, meditasyon vs.) başlayabilirsiniz. Zihin-beden dengenizi bu yolla dengeleyebilirsiniz. İkili ilişkilerinizle daha fazla bireysel davranışlarda bulunabilirsiniz. Özgürleşme ihtiyacınız artabilir. Günlük rutininizde bir takım yenilikler yapabilirsiniz. 

Boğa ve Yükselen Boğa: İdealleriniz ve hedefleriniz doğrultusunda yeni arkadaşlıklar kurabilir ve sosyal çevrenizi genişletme fırsatı bulabilirsiniz. Kendinizi ifade etmek için yaratıcı çıkış yolları bulabilirsiniz, örneğin bunu hobileriniz yoluyla yapabilirsiniz. Çocuklarınız ile ilgili güzel değişimler yaşayabilirsiniz. Cinsel tutkularda artış yaşanabilir. 

İkizler ve Yükselen İkizler: Kariyer ve mesleğinizle alakalı başlangıçlar oluşabilir. Bu anlamda, toplumsal statünüzü etkileyecek durumlar gerçekleşebilir. Ailenizin ve ebeveynlerinizin koşullarında bir takım yeni durumlar da meydana gelebilir. 

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Dışsal ya da içsel yolculuklar yaparak ufkunuzu geliştirme durumları oluşabilir. Yeni kavrayışlar yaşayabilirsiniz. Eğitim, yabancılarla ilişkiler, hukuk gibi konular da gündeminizde olabilir. 

Aslan ve Yükselen Aslan: Bir takım korkularınızı ve hayatınızda olan zorlukları geride bırakabilirsiniz. Bunun için terapi ve şifa çalışmalarına başlayabilirsiniz. Ortaklıktan ya da eşinizden gelecek kazanımlar oluşabilir. Maddi durumunuz iyiye gitmeye başlayabilir ve yeni kazanç yolları bulabilirsiniz. Bu dönemde, cinsel hayatınız daha renkli ve akıcı bir hale gelebilir. Bekar olanlar yeni flörtler yaşayabilir. 

Başak ve Yükselen Başak: Evlilik ve ortaklık ile ilgili durumlar oluşabilir. Bu konularda yenilikler oluşabilir ya da var olan problemlerden sonuç alınabilir. Eşinizle olan ortak hedeflerinizle alakalı yeni ve daha eşitlikçi bir yön çizmeye karar verebilirsiniz. 

Terazi ve Yükselen Terazi: Günlük rutinlerinizin ritmiyle ilgili değişiklikler oluşabilir. Ruh ve beden sağlığınıza gereken özeni daha fazla gösterebilirsiniz ve bu kalıcı olur. Varsa evcil hayvanlarınız ile alakalı durumlar oluşabilir. 

Akrep ve Yükselen Akrep: Kendinizi ifade etme ve ortaya koymada bir takım kısıtlanmalar ve engellenmeler oluşabilir. Aşk ve flörtlerinizle alakalı durumlar oluşabilir. Öte yandan, geçmişteki çabalarınızın karşılığını alabilirsiniz. Erkek(baba, eş vs.) ve otorite figürleri bu dönemde hayatınızda bir durumla ilgili etkin bir rol oynayabilir.

Yay ve Yükselen Yay: Yuva ve aileye ait koşullar ile ilgili durumlar oluşabilir. Evinizin dekorasyonunu değiştirebilir ya da taşınma kararı alabilirsiniz. Kariyerinizde de bir takım başlangıçlar ya da bitişler oluşabilir.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Kardeşler, yakın akrabalar, eğitim ile ilgili konularda iletişim trafiğiniz artabilir. Önemli kontratlar ve antlaşmalar imzalayabilirsiniz. Yolculuklar da gündemde olabilir. 

Kova ve Yükselen Kova: Maddi-manevi kaynaklarınızla ilgili durumlar oluşabilir. Parasal konularda gelir-gider dengesini yakalamakta zorluklar yaşayabilirsiniz ve bununla ilgili bir takım kısıtlamalara gidebilirsiniz. Güvenlik ihtiyacınızla ilgili bir takım endişeli duygular içinde olabilirsiniz.

Balık ve Yükselen Balık: Hayatınızdaki bazı şeylerin miadının dolduğunu hissediyorsunuz. Yeni şeylere başlamak için içinizde gerekli moral ve manevi gücü bulabilirsiniz ve cesur bir şekilde aksiyon alabilirsiniz. Evlilik ve ortaklıklarınızla ilgili de hoş gelişmeler yaşayabilirsiniz. 

Sevgi, güç ve umutla,
Burçin Borazan Tezay

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..