Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '16

 
Kategori
Astroloji
 

Dolunay ikizlerde

Dolunay ikizlerde
 

14 Aralık saat 03:25’te İkizler burcunun 22 derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Yeni ay zamanı başlattığımız her ne varsa, şimdi o şeyler tam olarak görünür haldedir. Dolunaylar bir nevi hasat zamanıdır çünkü yeniay zamanı başlattığımız işler ve takındığımız tavırların sonuçlarını dolunay zamanında görürüz.

İkizler burcunun yönelimi bilgiyi yaymak ve iletmektir. İkizler burcu genel anlamda iletişim, bilgi, eğitim, haber ve yazışmalar, dedikodular ile ilgilidir. İkizler burcunun değişken doğası yüzünden ilettiği ve yaydığı bilgiler sonucunda bazı şeyler değişir ve aydınlanırız.  

Dolunay haritasında mistik dörtgen diye tabir edilen açı kalıbı yer almakta. Bu açı kalıbı iki karşıt, iki üçgen ve iki altmışlık açı kalıbından oluşur. Bu açı kalıbında hem negatiflik hem de pozitiflik bulunur. Bu bağlamda, bu dolunay İkizler burcunun değişken doğasını iki kat vurguluyor ve hayatımızda dolunayın mercek altına aldığı (gerçekleşen evler bazında) kişisel durumlarımızın iki ucunu da deneyimleyebileceğimize işaret ediyor. Yani bir yandan bazı problemler görünür olup sonuçlanırken, diğerleri bizi hayal kırıklığına uğratabilir ve çözümlenmesi bir başka zamana kalabilir. Dolunay haritasında yükselen Terazi burcu da bu enerjilerin dengelenmesini ve adil bir şekilde payımıza düşeni almamıza olanak sağlıyor.

Bu mistik dörtgen açı kalıbının içinde yer alan Jüpiter ve Uranüs’ün dolunay ile olan olumlu kontağı ikili, özel ve otorite figürleriyle olan ilişkilerimizde var olan sorunların ani ve beklenmedik bir şekilde iyileşmesine olanak verebilir. Öte yandan, Jüpiter ve Uranüs arasındaki karşıt açı iletişimlerimizde gerginliklerin ve ani kopuşların da yaşanabileceğini gösteriyor olabilir. Satürn’ün Uranüs ve Jüpiter ile olan pozitif etkileşimi ise; iş hayatımız ve parasal konularla ilgili ummadığımız fırsatlarla karşılaştırabilir bizi. Buna ek olarak, Satürn’ün dolunay ile olan kontağı maddi konularda çok fazla risk almamamız gerektiğini ve parasal yatırımlarımızı yaparken tutarlı ve ihtiyatlı olmamızı gösteriyor.

 

Ayrıca, dolunay haritasında Merkür-Pluto kavuşumu da var. Bazı şeylerin iç yüzünü anlamamız kolaylaşabilir. Sırlar ortaya dökülebilir. Zekamız ve sezgiselliğimiz keskinleşebilir. Derin düşüncelere dalabiliriz. Sonucu iyi ya da kötü olsun kendimizi net ve güçlü bir biçimde ifade etme ihtiyacı içinde olabiliriz. Öte yandan, dolunayın yönetici gezegeni Merkür’ün geri hareket etmek üzere durağan pozisyonda oluşu iletişimde problemlere ve sıkıntılara sebebiyet verebilir. Takıntılı ve karamsar düşünceler içine de girebiliriz. Laf dalaşları yaşanabilir ve incitici sözler sarf edilebilir.

Dolunay haritanın 3-9 aksında meydana geliyor. İletişim, eğitim, uzak ve yakın seyahatler, trafik, adalet, hukuk, inançlar, din, yargı, yasalar, avukatlar,reklam, halkla ilişkiler, ticaret, yayıncılık, sözleşmeler, kontratlar, yazılı belgeler, akademik çevreler, gazeteciler ile ilgili konular vurgulanıyor.

Dolunay Phact ve Capella sabit yıldızlarıyla iz düşüyor. Beklediğimiz iyi haberleri alabiliriz, toplum önündeki konumumuzla ilgili güzel gelişmeler yaşayabiliriz. Bir konu hakkında eğitim almak ve araştırma yapmak için başlangıçlar yapabiliriz. Öte yandan, şartlar değişkenleşebilir, tartışmalar ve yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Dolunay aynı zamanda Ras alhague sabit yıldızıyla ise, karşıt açı kuruyor. Enfeksiyonlar, hayvan ısırılmaları ve zehirlenmeler meydana gelebilir.

Sağlık bakımından ise, akciğerler, kollar, eller ile ilgili rahatsızlıklar oluşabilir, ayrıca astım, alerjik astım ve sinirsel rahatsızlıklarda da artışlar yaşanabilir.

Sevgilerimle,

Burçin Borazan Tezay 

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..