Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

Dolunay Reyting Kurbanı Olmak Üzere!

Dolunay Reyting Kurbanı Olmak Üzere!
 

Yaz dizilerinin yaşadığı genel kabuslar vardır. Bir yazlık dizi ortam bu kadar müsaitken tutmamışsa zaten hemen biter. Olur da liderliğe oynar ya da umut vaat ederse, ''o zaman bir de kışın deneyelim bakalım'' diye deneme tahtası haline gelir. Sonrası malum. Büyük bir çoğunluğu yılbaşını göremeden, erken final yaparak dizi çöplüğündeki yerini alır. Kaçınılmaz son diye işte buna denir!

Bu kaçınılmaz sona her hafta bir adım daha yaklaşan Dolunay, direnmeye devam ediyor. Ufak Tefek Cinayetler dizisi sayesinde yayın günü değiştirilen, salıdan pazara atılınca sıradan bir izlenim sergileyen Dolunay bu hafta sonunda da arada kaynayan bir sonuç aldı.

Dizinin dün akşam yayınlanan 20.bölümü 3.84 reyting ile 10, AB grubunda 3.62 reyting ile 9., ABC grubunda 3.92 reyting ile 9.oldu. 

Bakıldığı zaman, dizi çok kötü reytingler alıyor dersek ayıp etmiş oluruz. Ama artık 20 bölümdür ekranda olan bir dizi gözüyle baktığımız zaman olay olumsuzluk içeren bir hal alıyor. Yani nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakca! Çünkü sevimli bir iş Dolunay. İçindeki performanslar, izleyici kitlesi falan gayet sıcak. Ama sıcaklıkla, samimiyetle, doğallıkla yapılan bir iş de olsa Dolunay'ın daha ne kadar dayanabileceği meçhul. Hele Star'ın ne kadar izin vereceği gerçek bir muamma.

Siz ne dersiniz bilmem ama, bence bu reyting sistemi var oldukça benzer umutları ve samimilikleri içeren çok yapım gelir geçer buralardan. Dolunay da gelip geçen işlerden birisi olmaya çok yakın artık. Hiç doğru bir karar olmasa da, hiç hak etmese de.

Yakın zamanda Dolunay'ı da finalle uğurlarız sanırım.

Tıpkı Ateşböceği gibi.

Sonuç hep hüsran.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..