Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '16

 
Kategori
Astroloji
 

Dolunay yayda

Dolunay yayda
 

20 Haziran saat 14:02’de 29 derece Yay burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Etki aralığı 1 hafta öncesi ve sonrasıdır.  

Bu dolunay oldukça kritik bir derecede yer alıyor. Bir gezegenin ya da ışıkların anaretik derecede olması demek diğer bir burca geçiş yapmadan önceki son derecede olması demektir.  Astrolojide eğer bir gezegen 29 derecede ise;  geçiş sürecine, ne olacağı kestirilemeyen, dengesiz durumlara işaret eder. Ani bitişlere, yeni başlangıçların oluşmasına neden olabilir. İkizler-Yay eksenindeki bu dolunay haritanının 3-9 ev aksında oluşuyor. Ay 3. evi ve Güneş de 9. evi sever ve rahat eder. Bu bağlamda, İkizler ve Yay burcunun konuları olan iletişim,yolculuklar,hukuk,din, felsefe, inançlar, kardeşler, yakın akrabalar,yakın çevre,komşular,ticaret,yazılı anlaşmalar, yüksek öğrenim,yasalar,yabancı kültürler ile ilgili durumlar vurgulanacak, hızlı bitişler ve başlangıçlar yaşanacaktır.

Haritada Terazi burcu yükseliyor ve yönetici gezegeni Venüs ise Yengeç burcunda. Venüs’ün dolunayla burç dışından olan irtibatı var. Ailemizle olan ilişkilerimize bir göz atmamız gerekebilir. Problem yaşadığımız aile bireylerimiz varsa şayet bu problemleri çözebilmek adına oturup konuşabilir ve bir sonuca varabiliriz. İyi olan ilişkilerimizi daha da güçlendirme fırsatını elde edebiliriz. Öte yandan, bazı ilişkiler de sonlanabilir.

Dolunayla birleşen Acumen sabit yıldızı ikiz kardeşi olan Aculeus ile Akrep takımyıldızında yer alır. Akrebin iğnesinde bulunur ve Mars/Ay doğasındadır. Acumen sabit yıldızı tehlikeler,saldırılar,dinsel aşırılıklar, göz hastalıkları ve böcek sokmalarıyla ilişkilidir. Öte yandan, bu yıldız önümüzde duran ama göremediğimiz fırsatları fark etmemize olanak verebilir.

Sağlık bakımından ise,uyluk ve kaba etlerde rahatsızlıklar oluşabilir, bu kısımlarda fistül ve hasarlar ortaya çıkabilir. Spor sakatlıkları yaşanabilir. Binicilik ile uğraşanlar dikkat etmeli, attan düşme ve bunun sonucunda bazı yaralanmalar oluşabilir. Karaciğer ve metabolizma sorunları da yaşanabilir. Ayrıca,eller, kollar,akciğerler, dolaşım bozuklarıyla ilgili olarak damar tıkanıkları ve sinirsel gerginlikler ilgili rahatsızlıklar da oluşabilir.

Bu dolunay ülkemizin 6-12 ev aksında meydana geliyor ve natal haritadaki Ay ile yakın irtibat içinde. Ay dünyasal astrolojide halkın genel temsilcidir. Halkı ilgilendirecek konularla ilgili sıkıntılı ve tehlikeli durumlar oluşabilir. Yengeç burcundaki Venüs’ün yükselen girişinde yer alması ve dolunayla olan irtibatı kadınlar ve sanatçılarla alakalı durumlara dikkat çekiyor. Buna ek olarak, bu dolunay sürecinde işçi, memur ve sendika gibi konularda ülke gündeminde yer alabilir.

 Sevgilerimle,

Burçin Borazan Tezay

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..