- Kategori
- Türk Mutfağı
- Okunma Sayısı
- 650
Domates Sosu tarifi

Domates Sosu Tarifi
Domates Sosu’nun Malzemleri:
6-7 adet yumuşak domates
4 adet sarımsak
1 çorba kaşık sirke
Kekik
2 çorba kaşık sıvı yağ ya da zeytin yağı
Domates Sosu’nun Hazırlanması:
İlk olarak yumuşak domatesleri rendeleyelim. Ufak bir tencerede yağını ve tuzunu ilave edip 10 dakika kaynatın. Sarımsakları iri iri doğrayın. Sirke ve kekik ilave edip rengi kızarana dek kaynatın ki 20 dakika dek kaynaması gerekiyor. Tencerenin kapağını kapatın, soğuduktan sonra kapağını açıp servis yapın. Böylece rengi kırmızı kalır. Makarna ve kızartmada kullanabilirsiniz. (Acı sevenler cin biberi denilen ufak biberleri ilk 10 dakika sonunda ilave ederlerse çok güzel bir kahvaltılık elde etmiş olurlar.
http://www.lezzetlisirlar.com/domates-sosu-tarifi.html
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
