- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Domatesli barbunya veya tekir
Soğanlar (Yuvarlak) piyazlık biçiminde doğranırlar. Dolmalık biberlerimizin, sap ve çekirdekleri çıkarılıp ince şeritler halinde kesilirler. Domateslerin de kabuklarını, elma gibi, soyup çekirdeklerini çıkartırız ve zar büyüklüğünde keseriz. Yıkanmış bir limonu da ince dilimler halinde hazırlarız. Bir tencereye koyduğumuz tereyağını da eritir ve İçine piyazlık doğranmış soğan katar ve sote ederiz. Bunun üzerine de biber eklenir ve biraz daha karıştırılıp domates, defne yaprağı, karabiber, tuz, ve arzu edildiği kadar kırmızı biber ilave edilip 10 dakika daha pişiririz. Ocaktan alındıktan sonra ürezine dereotu serpiştiririz. Bu karışımı, fırına dayanıklı bir bor kaba koyarız, temizlenip yıkanmış barbunyalar üzerine dizeriz. Hepsinin üstüne de domates suyu eklenip ince kıyım limonu koyup yarım saat kadar pişiririz. Pişirme ısısı 185 derecedir.
Afiyet olsun.
Not: fırın önceden 2oo dereceye getirilmelidir. Tereyağı yerine ayçiçek likit yağınıda kullanabilirsiniz...