Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
2466
 

Domatesli bulgur aşı

Domatesli bulgur aşı
 

Yaz mevsimine uygun, lezzetli, hafif ve soğuk ayranla iyi giden bir fakir yemeği olan domatesli bulgur aşını öğrenmek ister misiniz ?

Öyleyse alın kalemi

Malzemeler:

1 su bardağı iri bulgur,

3-4 adet olgun domates,

1-2 adet yeşil biber,

1 adet kuru soğan,

Yarım bardak zeytinyağı,

1 adet tavuk bulyon

1 kaşık salça

Yıkadığınız sebzelerden önce soğanı yemeklik doğrayarak zeytinyağında kavurmaya başlayın.

Soğanlar biraz pembeleşince doğranan yeşil biberleri ekleyin.

Bu arada domateslerin kabuğunu soyarak tavla zarı şeklinde doğrayınız, ve biberler yumuşayınca domatesleri de ekleyerek kavurmaya başlayın .

Tuzunu, karabiberini atarak bir adet de bulyon ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

En sonunda bir kaşık salçayı da katarak iyice karıştırın.

Bu karışımın içine bir bardak bulguru aktararak karıştırın ve üzerini bir cm aşacak kadar su ilave edin. Dikkat bu yemek çok su çeker !

Bu yemeğin çok hoş ve lezzetli olması sulu gözlü olmasına bağlı. Kontrol ederek  tam olarak suyunu çekmeden ocaktan indirmeniz gerekli. Yani çorba ile pilav arası bir yemek olması gerekli.

Yemek pişmeye yakın çok güzel bir koku yaydığından bizde: "Domatesli bulgur aşı mı yapıyorsunuz ?" diye sorarlar.

Merak etmeyin suyunu fazla çekmişse biraz su ekleyip kaynatabilirsiniz ama sakın bulgur eklemeyin.

Soğuk ayran, salata, turşu  ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 123
Toplam yorum
: 39
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1833
Kayıt tarihi
: 02.07.12
 
 

68 kuşağındakileri iyi bilirim. Çalışmam ziraat üzerine. İnsanların ana dilleri ile konuşmalarını..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster