Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Domatesli cin biberi turşusu

Domatesli cin biberi turşusu
 

Metabolizmanızın yavaşladığı, yerinizden kalkmak istemediğiniz bir anda ağzınız, dudaklarınız yana yana cin biberi turşusu yediğiniz zaman vücudunuzun zıpladığını hissedeceksiniz. Cin biberi turşusunu domates sosu içinde yaptığınız zaman lezzeti artacak yakması ise azalacaktır.

Nisan ayında saksılara cin biberi dahil her türlü biber fidesini dikebilirsiniz, son derece arsız olan biberler hızla büyüyecektir ve kopardığınız zaman arkasından yine gelecektir. Biberler suyu sever hem biber yersiniz hem de fazlasını turşu yapabilirsiniz.

Malzemeler:

3 kilo domates

 1 kilo cin biberi

1 baş sarımsak

1 çay bardağı sirke

3 çorba kaşığı iri tuz

1 çay bardağı zeytinyağı

Kaynatılmış cam kavanozlar ve kapakları

Yapılışı:

Önce cam kavanozlar ve kapakları kaynatılır, bu iş için yeni kapaklar kullanılır.

Domatesler iyice yıkandıktan sonra kabuklarıyla beraber mutfak robotunda çekilir ve büyük bir tencere içine biberler hariç tüm malzemeler domateslerle beraber koyularak iyice kaynatılır. Domatesleri kaynatırken ara sıra karıştırmalıyız.

Yıkanmış cin biberleri sapları ayıklandıktan sonra kavanozlara doldurulur, üzerlerine domates sosu dökülür, kavanozlarda 2 parmak boşluk bırakarak malzemeyi koymaya dikkat etmelidir. Kavanoz kapakları sıkıca kapatılarak bir el bezi veya havlu üzerine ters çevirerek yani kavanoz kapakları altta olacak biçimde konulur.

12 saat hiç yerinden oynatılmadan kavanozlar bekletilir, akma sızma olmazsa serin ve ışık görmeyen bir yerde saklanır. Kavanozları kullanmak için açtığınızda buzdolabında saklamanız gerekir.

Domatesli cin biber turşularınız et yemeklerinin, pilavların, hamur işlerinin yanında çok iyi gider.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..