Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Domisyjny Kilisesine ziyaret ( 8 )

Domisyjny Kilisesine ziyaret ( 8 )
 

Varşova'da bir Kilise


20 Mayıs 2013 sabahı yine erkenden kalktık. Oda arkadaşım O. Hasan Bıldırki ile Hotel Hades’ten ayrılıp caddelerde gezmeye çıktık. Her taraf pırıl pırıldı. Öten kuşlar, işine giden işçiler, memurlar bizi selamlayıp işlerine gidiyorlardı. Daha sonra güzel giyimli bir kadınla karşılaştık. Yanında bir köpeği ve iki tane de yavruları vardı. Kadın bu köpeklerini sokaklarda gezdiriyordu. Köpekleri tertemizdi, yeni banyodan çıkardığını söylüyordu. Onları alıp biraz olsun sevdik…

Daha sonra yine Otelimize döndük, lavaboda ellerimizi yıkadık ve arkadaşlarla birlikte sabah kahvaltısını yaptık. Kahvaltıda hemen hemen her şey vardı. peynir, zeytin, yumurta,  domates, salatalık, sucuk,salam, çay, süt, nes cafe , tabi  sucuklara dokunmadık. Kahvaltıdan sonra topluca rehberlerimizle birlikte DOMISYJNY kilisene geldik.

Kilise tıklım tıklımdı. Bir papazın rehberliğinde ayakta ibadetlerini yapıyorlardı. Biz onları geriden izledik. Herinsanın  inancı kendine. Polonyaların çoğu  katoliktir. Allah'a  inanıyorlar. Ne olursa olsun inacından  dolayı  onlara saygımız  vardır. Daha sonra kilisenin üst katına çıktık. Üst katta bizi bir grup Polonyalı bayanlar karşıladı. Bunların çoğu bakımlı ve modern giyimli dernek üyeleriydi galiba…. Onlarda çay, kahve, meşrubat, pasta, börek ve hatta yeni çıkmış karpuz, muz, üzüm v.s.  gibi meyveleri ikram edip, ağırladılar ve bizlere çeşitli armağanlar verdiler, çiçeklerle karşıladılar. Aslında bu bir hayır kurumu idi.

Yine karşımızda Polonya, İspanya ve Türk bayrakları vardı. Bu ikramları sırasında yaklaşık 20 ye yakın bayanlar grubu birlikte marş halinde bir şarkı MARŞ halinde söylediler:  O şarkının veya marşın sözlerinden birkaçını sunuyorum:

BARKA

Pan kiedys stanal nad brzegiem

Szukat ludzi gotowych poıjsc Nim;

By lowic serca

Slow bozych

Jetsem ubogim czlowiekiem,

Moim skarbem sar ece gotowe

Do pracy  z Toba

I cyzste serce….   

     Bu sözleri A / 4 kâğıdına yazarak Maria Motisia adını taşıyan bir bayan bu marşı imzalayıp bana armağan etmişlerdi… Ben de bu marşı bir hatıra olarak aldım… Hepimize çanta içinde birer armağan veren bu yardımsever derneğin adını veriyorum: 

      PİERNİK DON ORİONE

PAN DE JENGIBRE DON ORİONE

           BİSKÜİ DON ORİONE

Yine bu sözlerinaltına şu cümleleri okuyoruz:

Czyncie  Dopra  wszystkim, czyncie

zawszei Zla nigdy ı nıkomu. 

Haceis El Bien a todos, siempre haceis

 El Bien, El mal nunca a  Nadie…

Anlamı şudur:

 Her zaman her kese iyilik yap,

 Kötülük hiç yapma kimseye asla….

                    Sw. Alojzy ORİONE    

Aldığımız bilgilere göre, Polonya’da tekerlekli bir sandalyeye mahkûm olan bir Bayan Kenya’daki 100 binden fazla fakir ve yoksul insanlara TIRLAR dolusu giysi ve gıda yardımı yaptığını ifade ettiler… Yapılan konuşmalardan ve ikramlardan sonra, orada bulunan yetkililere ve Polonyalı Bayanlara “Allah’a ısmarladık” diyerek kiliseden ve toplantı binasından ayrıldık     Ve tekrar Hotel Hades’e döndük. Dönüş hazırlıkları için…

----------------------------------------------------------------------

Gezi yazımız devam edecektir.

Okuduğunuz için teşekkürler. A.Güler.

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..