Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Domuz gribi ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Domuz gribi ile ilgili çarpıcı açıklamalar
 

Dün çok sevdiğim bir arkadaşımdan mail aldım ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki de aynı mail size de gelmiştir.

Finlandiya eski Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde’den domuz gribi hakkında çor cesur açıklama. Domuz gribi aşısının bir aldatmaca olduğunu itirafa eden Dr. Kilde, “Bu aşı ile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor” dedi. Bu düşüncenin eski ABD Başkanlarından Henry Kissinger’e ait olduğunu söyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Bilderberg toplantısında bu kararın alındığını belirtti. Dr. Kilde, bir televizyona yaptığı açıklamasında, “ABD, hiçbir maddi kayıp yaşamadan hatta milyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranında azaltmayı hedeflemektedir” diye konuştu. Dünya Sağlık Örgütü’ne domuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması için baskı yaptıklarını belirten Rauni Kilde, “Böylece aşıyı tercihli değil zorunlu yapmak istiyorlardı. Özellikle hamile kadınların ve çocukların ilk önce aşı ile zorunlu tutulması gelecek nesilleri hedeflediğini göstermektedir” açıklamasında bulundu. Finlandiya hükümetinin sınıflandırmayı kabul etmediğini ve hastalığın derecesini normal hastalık olarak gösterdiğini ifade eden Kilde sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç kimse aşının bir yıl, beş yıl ya da 20 yıl sonra ne gibi etkilerinin olacağını bilmiyor: Mutlak kısırlık mı? Kanser mi? Ya da ölümcül herhangi bir hastalık mı?” Dr. Rauni Kilde, “Amerikan yönetimi ileride bundan dolayı doğacak herhangi bir sıkıntıdan dolayı ilaç şirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için şimdiden önlemini aldı ve onları tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile işin ciddiyetini göstermeye yeter” dedi.

Şimdi izninizle Dr. Rauni Kilde’ye şunu sormak istiyorum.

Sayın Dr. Rauni Kilde, “Bu aşı ile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor” diyorsunuz. Neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz. Hiçbir kimse kaldı ki ABD gibi güçlü bir ülke olsa da bu kadar insanı yok etmenin sorumluluğunun altına giremez. Girse bile vebalı çok ağır olur. Zaten insanlar ölmektedir. Kaldı ki sizler domuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması için baskı gördüğünüzü söylüyorsunuz. Yani demek sizler domuz gribinin ölümcül bir hastalık olmadığını mı söylemeye çalışıyorsunuz.

O zaman bütün bu ölümlerin sebebi ne olabilir.

Kalp yetmezliği mi?

Solunum yetersizliği mi?

Kanser vakası mı?

Ya da kalp krizi mi?

Bunun da bir açıklamasını yapmanız gerekir Dr Kilde.

***

Bir açıklama daha Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Doğanay’dan geldi. Sayın Doğanay “H1N1 virüsüne bağlı ölümler, gözden kaçan, örnek alınmayan vakaları da hesap edersek resmi rakamların 3-5 katı kadar” dedi. Yani dün verdiğim rakamın 3-5 katı. Buda 1.500 ile 2.000 gibi telaffuz edilemeyecek bir rakam ortaya çıkıyor.

Yani bunların hepsi yalan mı?

"Domuz gribinden ölenlerin sayısı çığ gibi büyüyor. Sizler 15-20 yıl sonrasını düşüneceğinize bu salgın hastalıktan nasıl korunmalıyım diye kafa patlatın. "

Sizler hiç zahmet etmeyin biraz da Prof. Dr. Mehmet Doğanay’a kulak verelim.

Aşılanmanın önemini söylemeye çalışan Prof. Dr. Mehmet Doğanay, enfeksiyonun (bulaşmanın) durdurmanın 2 yolu olduğunu vurguluyor. Birincisinin topluma bağışıklık kazandırmak, ikincisinin ise doğal olarak geçmesini beklemek olduğunu belirtiyor.

Ayrıca Doğanay, şöyle devam etti: “Aşı, pandemi ve epidemilerde çok önemlidir. Salgının yayılmasını durdurmak için enfeksiyon kontrol önlemleri, risk gruplarının korunması fevkalade önemlidir. En önemlisi de risk gruplarına bağışıklık kazandırmaktır. Bu enfeksiyonda risk grubu 50 yaş altıdır. Bu yaş gruplarının mutlak surette aşılanması gerekir.” http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/13214442.asp?gid=245

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..