Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '09

 
Kategori
Dünya
 

Domuz Gribi ve Dünyamız

Domuz Gribi ve Dünyamız
 

Birkaç gündür yazmak istediğim ( bir türlü zaman ayırıp yazamadığım ) konuyu bugün Zülfü Livaneli 'nin yazısında okuyunca sevindim. Çünkü değerli yazarla aynı düşünmek güzel birşey di. Yine de ben bu konuda kendi düşüncelerimi aktarmak istiyorum.

Dünya Domuz Gribine karşı ileri seviyede alarm konumunda. Bizler pek farkında değiliz ama durum ciddi. Salgın hastalıklar yüzyıllardır insanoğlunun baş belası. Birçok toplu ölümler olmuş. Görülen o ki teknoloji ve tıbbın ilerlemesi çözüm olmuyor. Dünyanın bir dengesi var, bu denge bozulmaya yüz tuttuğu zaman, dengeyi koruyan o bilinmez olgu devreye giriyor.

Tarihe baktığımızda, büyük savaşların, doğal afetlerin ve salgın hastalıkların dünyanın, bir başka deyişle doğanın dengesini sağlar nitelikte olduğunu görüyoruz. Dünyanın taşıyabileceği bir nüfus var ve fazlası istenmiyor. Denilebilir ki, geçmiş ile günümüz arasında nüfus açısından büyük bir fark var ve ileride bu fark belki daha da artacak. Doğru. Ama o sevimsiz istenmeyen olaylar hep kalabalık bölgelerde olmuş, bu da gayet doğal değil mi?

Deniliyor ki, Domuz Gribi vb virüsler laboratuvar ortamlarından yayılıyor (bilinçli veya bilinçsiz). Bu bir varsayım ama sonuç değişmiyor. Geçmiş yıllarda yaşanan, veba, tifo, verem ve gripler de mi bu şekilde yayıldı, sanmıyorum. Sonuç değişmiyor, insanlar hayatlarını kaybediyor.

Zülfü Livaneli'nin dediği gibi, dünya nüfusu hızla artıyor ve bu artışı azaltacak ( doğurganlığın zayıflaması, evliliklerin azalması gibi) karşı oluşumlar da kendini göstermekte. Bence burada en önemli durum, insanoğlunun bunu farketmesi. Birkaç zümrenin farkındalığı ile bu iş düzelmez. Bu dünya hepimizin, illa bir uzaylı ırkın dünyayı kuşatmasını beklememiz mi gerecek? Yoksa büyük bir afet veya salgın hastalıkla mı karşılaşmalıyız.

Ne yazık ki bu dünya üzerinde yaşamak zorunda kalan biz insanoğlunun kaderi bu. Uslanmaz ( ders alamayan ) bir yapıya sahip olan biz insanlar, ne yazık ki, denge koruyucu o bilinmez olguyla hep karşı karşıya kalacağız. İşin en acı tarafıda bunu farkında olup, elimizden birşey gelmemesi.

Sağlıkla kalın...
 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..