Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '19

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Dön de Aynaya Bak!

Bir yere gitmeden önce evde duşunuzu alıp, saçınızı makyajınızı yapıp giyindikten sonra aynaya kesin bakıyorsunuzdur. Ama aynaya sadece göz ucu ile öylesine kendinize uzaktan bakmak için mi yoksa gerçekten hissettiğiniz ve olmak istediğiniz gibi olup olmadığınızı görmek için mi bakıyorsunuz? Evet çoğu kişi aynaya sadece uzaktan her şey yerli yerinde mi diye bakıyor. Ama aslında aynaya bakmanın da bir yöntemi var. Aynaya sadece karşısına geçip kendinize göz atıp çıkmak için değil, büyük resmi karşıdan görmek yani hem giydiğiniz kıyafetin siluetinize, ten renginize, modunuza ve gittiğiniz yere uygun olup olmadığını anlamak için bakmanız gerekir.

Giyindikten sonra uzaktan kendinize bakmak için giyinme odanıza ya da evin herhangi bir noktasına mümkünse birkaç boy aynası koyun ve birbirlerine bakacak şekilde yerleştirin. Tamamen hazır olunca önce kendinize her noktadan ve bütün detayları bir bütünde birleştirme gözüyle uzaktan bakın ve her açıdan görünmek istediğiniz gibi olup olmadığınıza emin olun. Eğer bir çoğumuz gibi birkaç boy aynası kullanma ihtimaliniz yoksa, yine elinize alacağınız küçük bir aynayla önden bakıp arkanızı görmek için boy aynasından faydalanın. 

Giyim parçalarınızı, aksesuarlarınızı ve beğendiğiniz saç modeli, makyaj stili, ayakkabı, çanta ve diğer detayları bir bütün olarak gözünüzde canlandırın. Ancak sadece beğendiğiniz için satın aldığınız ve size hitap eden parçaları titizlikle seçmeniz de maalesef yeterli olmayacaktır. Mutlaka ve mutlaka kendinize dürüst olup size yakışıp yakışmadığı konusunda tereddütte olduğunuz her şeyden ve her stilden uzak durun. Yakışıp yakışmadığına emin olmadığınız hiçbir şeyi özel günlerde ve kalabalık mekanlarda denemeyin. Bu denemeleri daha sakin yerlere giderken yapmanız çok daha güvenli olacaktır. 

Her açıdan görünmek istediğiniz gibi görünüyor olduğunuza emin olarak dışarı çıktığınızda, hayatınız çok daha pozitif, keyifli ve yolunda gittiğine hayret edeceksiniz. Aynı zamanda bu pozitif durum ruh halinize yansıdığından insanlarla kurduğunuz diyalogların da ne kadar pozitifleştiğine şahit olacaksınız. 

Kendinize zaman ayırın ve uzaktan başka biri bakıyormuş gibi kendinize aynada bakın.. Baktıkça kıyafetten çok daha fazla şeyi bir arada görmeye ve kendinizle ilgili bir çok şeyi de gözlemlemeye başlayacaksınız. Bakın bakalım kendinizle tanışmaya hazır mısınız?

www.bukre.co.uk

 
Toplam blog
: 72
: 54
Kayıt tarihi
: 16.01.19
 
 

İskoçya'da Glasgow Metropolitan College/İngilizce eğitimimi tamamladıktan sonra Kanada Akademisi La..