Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '07

 
Kategori
Siyaset
 

Dön Evine Bush

Dön Evine Bush
 

ABD'nin Irak işgali dördüncü yılına yaklaştı. Bu dört yılda Irak'ta 650 binden fazla insan öldürüldü. Binlercesi sakat kaldı. Evler yıkıldı, ocaklar söndü, çocuklar yetim bırakıldı, anneler bebelerini yitirdi. Samara'da elinde beyaz bayrakla su arayan çocuklar bile delik deşik edildi. Genç kızlar, kadınlar tecavüze uğradı. Guantanamo bir işkence üssüne çevrildi. Iraklılar insan aklına gelemeyecek işkence türlerinden geçirildi.

6 bin yıllık bir kültüre sahip Irak, sadece ve sadece petrol için, silah tüccarlarının bitmeyen kar hırsı için yok edilme aşamasına geldi. Irak'ın tarihi, kültürü talan edildi. Eğitim ve sağlık hizmetleri, doğası, hayvanları, bitkileri yakılıp, yıkıldı. Irak'ta kitle imha silahları olduğu yalanıyla tüm barış yanlılarını karşısına alan Bush, ABD ordusu aracılığıyla bir kitle imha silahı gibi çalışmaya başladı. Ancak, artık Amerikalıları bile aldatamaz duruma düştü.

Dünyanın dört bir yanındaki savaş karşıtları dört yıldır bu savaşın durması için çabalıyor. Milyonlarca imza toplandı, binlerce insan sokağa döküldü, eylemler yapıldı. "Savaşa Hayır" diyenler sadece halklardı. Ne Birleşmiş Milletler'i oluşturan ülkelerin, ne de Irak'ın Ortadoğu'daki komşu ülkelerinin yöneticileri hiçbir girişimde bulunmadı. Hatta savaş karşıtı eylemleri düzenleyenlerin üstüne saldırıldı.

ABD ve İngiltere'nin Ortadoğu'daki planları, yeni savaş senaryoları, İran'ın yakın hedef olması, İsrail'in Ortadoğu'daki jandarma pozisyonu konularını bir kenara bırakıyorum. Yıllardır herkes konuşuyor, tartışılıyor, ahkam kesiliyor. Önemli olan, 6 bin yıllık geçmişe sahip bir ülkenin yok edilmesidir. Önemli olan, hemen kapımızın önünde bebeklerin öldürülmesi, genç kızların tecavüze uğraması, insanlara işkence edilmesi, sakat bırakılmalarıdır. Önemli olan, dört yıldır işlenen bu insanlık suçlarına karşı çıkılmasıdır.

17 Mart'ta bir kez daha bütün dünyanın duyarlı insanları, savaş karşıtları küresel eylem için sokağa çıkacaklar. İşgalin dördüncü yıldönümünde işgalcilere, silah tacirlerine, petrol ve dolar manyaklarına, çocuk katillerine karşı, dünyanın sokaklarından yükseltilecek seslere ortak olunmalı. Irak halkının yalnız olmadığı, küresel direnişin ABD'den daha büyük bir güç olduğu gösterilmeli. Bush'a, "Evine Dön" denilmeli.

ABD, Irak'ta birçok şeyi yok etti, öldürdü ama bir tek şeyi öldürmeyi başaramadı; Irak'ta insanlık ve direniş ölmedi. Irak halkı işgale karşı varıyla yoğuyla direniyor. Öyleyse, Irak halkının yalnız olmadığını göstermeli. 17 Mart, küresel eylem günü, savaşa hayır günü, elimizdeki tek silah olan, sokağa çıkma günü...

 
Toplam blog
: 37
: 1503
Kayıt tarihi
: 26.08.06
 
 

1958 doğumluyum, İzmir'de yaşıyorum. 17 yıl gazetecilik yaptım ve emekli oldum. Şimdi babamın kurduğ..