Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Dondrumalı pasta

Dondrumalı pasta
 

DONDURMALI PASTA


Pasta yapmayı sevenler için güzel bir tarif.

Siz okurlarımdan bir ricam olacak.

Lütfen okuduğunuz her tarif için olumlu ya da olumsuz çok kısa bir yorum bildirebilir misiniz? Bir kaç dakikanızı ayırabileceğinizi umuyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla,

DONDURMALI PASTA

KEKİ İÇİN

3 yumurta

1, 5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağı

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

10 yemek kaşığı kek unu

1 adet limon kabuğu rendesi

1 su bardağı sarı üzüm

Çikolatalı kek için de damla çikolata kullanabiliriz(limon kabuğu ve üzüm hariç)


KREMASI İÇİN

2 su bardağı dolusu tatlı kremayı çırparak koyulaştıralım. 2 yemek kaşığı kakaoyu ve 250 gram bitter çikolatayı eriterek ilave edelim ve 15 dakika da buzlukta tutarak koyulaşmasını sağlayalım.

ARA KATI İÇİN

1 paket dilediğiniz çeşit hazır dondurma.

KEKİ ISLAMAK İÇİN SOS

1 su bardağı konserve vişne ile 2 yemek kaşığı pudra şekerini blenderdan geçirelim.

HAZIRLANIŞI

Yapıma önce sosumuzu yapmakla başlıyoruz. Ve de hazırlayacağımız kek kalıbı büyüklüğünde bir kabın içine geniş şekilde streç sererek dondurmamızı yayalım ve kenarlarından streçi kapatarak kalıbın şeklini alması için bastırarak düzleyelim ve derin dondurucuya koyalım.

Kek için yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırıp aynı büyüklükte iki kalıba (yağlayıp unlayarak) eşit paylaştırıp 175 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
( Şayet fazla zamanınız yoksa hazır pasta keklerinden de kullanabilirsiniz)

Kekler soğuyunca kalıplardan çıkartıp, kremamızdan üçte biri kadarını ayırıp, her iki kekin üzerine önce, vişne sosumuzu sonra da kremamızı sürerek dondurmayı iki kekin arasına yerleştiriyoruz. Kalan kremayı da üzerine sürüp, damla çikolata serpiştirerek dilimliyoruz.

Bu pastanın, özellikle ikram edileceği zaman, dondurmanın kreması sürülmüş kekler arasına konarak dilimlenip servis edilmesi gerekiyor.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..