Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '06

 
Kategori
Sinema
 

Dondurmam Gaymak

Dondurmam Gaymak
 

Uzun zamandır televizyon ve gazetelerde çokça konu edilen Dondurmam Gaymak'a geçen hafta gittik. Filmin içeriği hakkında "büyük dondurma markalarına karşı koyan yerel bir dondurmacının hikayesi" dışında bir bilgim olmamasına rağmen yapımcı Elif Dağdeviren'le yapılan röportajları okumuş ve oldukça ümitli girmiştim salona. Daha önce izlediğim ve çok beğendiğim Karpuz Kapuğundan Gemiler Yapmak'taki gibi amatör oyuncular, küçük bir bütçe, samimi bir film bekliyordum.

Filmin konusu gerçekten özgün. Üstelik cesur da. Oyuncular, başroldeki Turan Özdemir dışında amatör. Müzikler Baba Zula'dan. Filmin yönetmeni Yüksel Aksu, filmin geçtiği Muğla'lı. Yerel atmosferi karikatürize ederek, abartarak sunma yolunu seçmiş, kısmen de başarılı olmuş. Ancak amatör oyuncuların tüm şirinliğine rağmen, sonuç insanı zaman zaman yoran, sonlarına doğru sıkıcı hale gelen, küçük bir temel hikayenin uzun metrajlı bir filme yayıldığı, hikayenin dolduramadığı zamanı bambaşka konular ve mesajlar ile doldurma gayreti göze batan bir yapım olmuş. Bu hikaye ek mesajlarından arındırılıp, kısa film yapılsaydı, belki daha başarılı olabilirdi.

Yine de, Türk Sineması'ndaki gelişme ve açılım açısından izlenmesi gereken, zaman zaman güldüren, zaman zaman düşündüren bir film çıkmış ortaya.

Son yıllarda yaratıcı düşünce adına çeşitliliğin arttığı, değişik yöntemlerin denendiği, hem büyük, hem küçük bütçeli filmler ile gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde ilgi toplayan sinemamız, seyircinin ilgisini üzerinde toplamaya devam edebilirse, kültürel yaşantımıza artan bir oranda katkıda bulunacaktır diye düşünüyorum. Destekleyelim, eleştirelim, daha iyisini talep edelim.

 
Toplam blog
: 3
: 563
Kayıt tarihi
: 12.12.06
 
 

1975 doğumluyum, Ankara'da yaşıyorum. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde lisans ve yüksek lisansımı..