Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
62
 

Dondurulmuş Üründe Farklılık - Arge

Dondurulmuş Üründe Farklılık - Arge
 

Günlerdir geleneksel gıdalarımızdan bahsettiğimiz bu köşede bu hafta yeni ürün araştırmalarına devam etmem gerektiğini farkettim değerli okurlar. Geleneksel ürünlerimize, kültürümüze bağlılığımız ortada evet ama bir dur bakalım günümüzde neler oluyor değil mi?  “ Sen takiptesindir özge, biz buradan öğreniyoruz. “ diyorsan haklısın. Bakalım neler oluyormuş?

Dondurulmuş gıda ürünlerinden, günümüzde bu ürünlere duyulan ilgiden, hayatımızı kolaylaştırdığından daha önceki yazılarda bahsetmiştim. Gıda sektöründe araştırma ve yeni ürünlerin geliştirilmesi oldukça önemli. Ar-Ge olmadan ilerleyebilmek mümkün değil, aynı şey sürekli kendisini tekrarlar durur ya da rekabet ortamı kalmaz. Sonuç olarak ise rekabetin olmadığı bir ortamda başarı sağlanamaz. 

Dondurulmuş ürünleri tekrar incelediğimde karşıma çıkan ve ilgimi çeken “ Dondurulmuş Pizza Menüsü “ oldu. Pizza demiyorum, menüsü diyorum. Niye? Bunca zaman çoğu üründe dondurulmuş gıda ürünleriyle karşılaştık. Ama menüyle? Yeteri kadar ilgi çekici, sonra devamında inceledim menü olarak bahsettiği şey, bir kutu içerisinde bulunan orta boy pizza, piliç nugget ve patates. Ürün karşımıza 685 gram olarak çıkıyor. Tüketmeden önce ısıtılmış fırında 10-12 dakika süreyle pişiriliyor ve hazır hale geliyor. Şimdi bu basit gibi görünen, ne varmış yani denen fikir tam tamına bir gelişim sürecidir. Genelde her yeni fikire “Ne var yani?“ denir ama o fikri uygulayan ve üretime geçiren kazanır. Bu dondurulmuş pizza menüsü de farklılık yaratan ve insanların hayatlarını daha da kolaylaştıran ürünlerde biri olmuş. İlgi duyan kısımı baştan saymaya başlarsak tahmin ettiğiniz gibi, öğrenciler, gençler ve çalışan tüketiciler.

Yeni ürün diye bahsetme sebebim gözlemlediğim tüketici topluluğunun yeni yeni öğrenmesi, çıkış tarihini tam bilmiyorum fakat uzun bir süre olduğunu sanmam. Yine her zaman olduğu gibi “Ben evimde  kendim yaparım kardeş.“  ya da  “Hayatımı kolaylaştıran fikirleri seviyorum, harika.“ tayfası mutlaka olacaktır, her iki tarafa da saygı duyuyorum, herkesin kendi tercihi.

Yeter ki neler oluyor, neler bitiyor bilelim ve hep takipte kalalım.  

Sağlıkla Kalın!

Not : “ Kıymetini en çok öğrenciler biliyor. “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 290
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 322
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster