Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '11

 
Kategori
Haber
 

Döner kebap değil, döner ev!

Döner kebap değil, döner ev!
 

Gel keyfim gel!


Daha önce, köyündeki dağın tepesine kondurduğu asansörlü, merkezi ısıtmalı, otomatik merdivenli evi, dağa çaktığı beton kazıklara, halatlarla bağlayan Karadenizli bir vatandaş, bu kez de dağ başına kurduğu “rüzgarla dönen” ev inşa etti. 

 

73 yaşında, 4 çocuk babası, Rize’nin Güneysu ilçesinden Bilal Atasoy, rüzgarla dönen evi için: “Burası benim, oksijen çadırım. Dünyanın kirinden pasından bıktım. Burada huzur buldum. Kafamı çevirmeden ilçe'yi, ayaklarımız altında, seyrediyorum. Haçen ki benim oda, her iki tarafa dönüyor.” diyor ve ekliyor: “ Ula ula, döneyrum, döneyrum, Mevla’ya da, Mevlana’ya da ulaşamayrum. Haçen ki, böylelikle yorulmadan kolayı bulalum deduk da!” diyor. 

 

Amerika’da, elektrikle dönen bir gazinodan ilham alarak yaptığı ev için, " burası döner kebap değil, döner ev oldu diyen Rizeli mucit Bilal Atasoy, şöyle dedi: " Yerden 3 metre yükseklikte ahşaptan  ve dışı çinko kaplı bu ev, tek odalık ve 6 metrekare olarak tasarlandı. Ev, beton ayaklar üzerine yerleştirilmiş, araba diferansiyeli üzerine oturtuldu.. Evin köşelerinde aliminyum dikmeleri var. Rüzgar çarptıkça, ev dönüyor." dedi.

 

Tek kişilik eve giriş ve çıkışlar, seyyar merdivenden sağlanıyor. Çevirmeli bir çark, merdiveni indirip kaldırıyor. Çarkın anahtarı mucit’te bulunuyor. Öyle ki,  sadece kapı şifresi eksik 

 

SIRA HELİKOPTERDE: Şimdi de “kaz uçar da, laz uçmaz mı?” felsefesinden daha yüksek bir “proce’ye” el atmış ustamız.  “İnsan kuvvetiyle helikopterle uçmak”

 

Önce bir koltuk. Arkasında, dairesel, başının üzerinde yatay dönen geniş kanatlar tasarlıyor. Bu pervaneler, el ve ayakla çevrilecek. 

 

Kendisne "Karadeniz’ lilerde akıllar “ küp’le .” Mecliste Karadenizlilere neden “Mucitlerden Sorumlu Bakanlık” verilmez ki?! " diye sorduğumuızda: " O da yakındur da!" diye cevap verdi.

Ört ki, ölem!

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..