Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '07

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Dönerciler arası rekabet ve sağlığımız

Dönerciler arası rekabet ve sağlığımız
 

Pazar günü Ankara Kızılaya dolaşmaya gittik.Acıktığımı hissettik. Her zaman tercih ettiğimiz Sakarya civarındaki yemek salonlarında ve dönercilerde oturacak yer bulamıyorduk. Kızılay o kadar kalabalıktı ki. Kış ortalarında bahar mevsiminden bir gündü. İnsanlar haklı evde durmamak için Kızılayı doldurmuşlar ve yürümede bile zorluk çekiyorduk.

Sakaryadan çıktık ve başladık yemek yiyecek bir mekan aramaya. Her yer tıklım tıklım. En sonunda yolun kenarında bir mekan ve bir aile kalkıyor masadan ve birden adına ve mekana bile bakmadan onların kalktığı masaya oturduk. Eşim siparişlerimizi söylemek için içeriye girdi. Döndüğünde çok şaşkın bir şekilde :
-Nasıl olur kampanya yapmışlar tam ekmek arası döner ve ayran iki kişi 5 ytl dedi Bende şaşırdım. Nasıl olur et döner hemde tavukta değil dedi. Herzaman 20 ytl civarı tutan hesap 5 ytl ye nasıl düştü hayret. Ama mekan başka ve çok kalabalık bir mekandı. Neyseee... Siparişler geldi. Ben ekmeği incelemeye aldım. İçinde 4 parça döner parçası ve rengi asla et gibi değildi. Bolca marul maydanoz vardı. Patates kızartması koymuşlar birde eşantiyon galiba patateslerde. Ben güvenip yiyemedim. Eşim bendende titiz davrandı o için ebile bakmadan masadan kalktı. Başımızda kalkacaklar diye bekleyen 3 çocuklu bir aile vardı. Biz yiyemedik ama insanlar yiyorlardı hemde ne olduğunu bilmeden, bayağı ucuzdu aslında yesemiydik ki..?

Masaya gelen servisleri öylece bırakarak kalktık ve gittik. Siz siz olun asla bilmediğiniz bir mekana yemek yemeğe oturmayın sakın.

Hesap ettikçe yinede aklım almıyor. Hadi sürümden kazanıyorlar desekte yinede mantığım almıyor inanın.

1 ekmek 25 ykr.
1 ayran 1 ytl
marul, maydanoz, arnavut biberide vardı içinde hemde 2 tane 50 kuruşta onlar olsa eeee! et nerede yine 4 parça vardı yoktu dersem yalan olur. Bu dükkanın kirası, vergisi çalışanlarım maaşı, elektiriği, suyu, tüpü, suyu, unu, yağı, tuzu daha saymayayım yeterli bu kadar 2 ytlye ekmek arası döner nasıl oluyor anlamadım. Hadi bunu anlasam et nereden bedava mı. Fazla kurcalamayayım midem dayanmıyor. Herkese güvenilir mekanlarda ve güvenilir yerlerde döner yemek dileğimle..

 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..