Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '07

 
Kategori
Sağlık
Okunma Sayısı
804
 

Dönercinin, Kasabın Bıçağına Dikkat...!!!

Dönercinin, Kasabın Bıçağına Dikkat...!!!
 

Merhaba Değerli Dostlarım...!

Yazımda anlatacağım yaşadığım, öğrendiğim ve tavsiyede bulunmak istediğim ve sağlığına dikkat eden herkesin bilmesi gerektiğine inanıyorum.

Uzun yıllar önce yurt dışı, Almanya'da Restaurant ve Konser salonu işletmeciliği yaptım.
Döner kebap o zamanlar Almanya'ya yeni gelmiş ve mantar gibi her köşede bir dönerci açılmaya başlamıştı.
Yanımda çalışan İyi, dürüst ve insan sağlığına çok önem veren bir Döner ustası, Ali usta vardı, temiz çalışır, özenle döner hazırlar ve malzemeden hiç kısıtlama yapmazdı. porsiyonu, eli boldu...
Ali ustanın hazırladığı döner çok lezzetli ve tutulmuştu, çünkü kıymasız sadece et'den yaprak Döner yapardı.

Bir gün bana Döner keserken, elindeki 80cm lik kılıç gibi döner kesme bıçağını bileylerken gösterdiği beni hayretler içinde bırakmış ve şaşkına uğratmış, vay be dedirtmişti. Bana dikkatle bak dedi, Kılıç gibi bıçağı masatla başladı bileylemeye yukarı, aşağı, ileri, geri derken yaklaşık 1-2 dakika bıçağı bileyledi, elindeki masatı kenara bıraktı ve döner bıçağını beyaz bir kağıt peçeteye sildi...!
ve ne göreyim bıçaktaki metal çapaklar, parçacıklar ve simsiyah pis bir su kağıdın üstüne çıktı.

İşte dostlarım, sevgili Ali ustanın sayesinde öğrendiğim ve 30 sene geçmesine rağmen hala teşekkür ettiğim, masatla bileylenen bıçağın hemen döneri veya kasapta eti kesmeye başlanmamasına o günden beri titizlikle dikkat ederim.

Şayet canım bir yerde Döner yemek istese hemen döner kesen ustaya rica eder kesmeden önce bıçağı bileyledikten sonra silmesini rica ederim. Ve bunu Kasaptan et almaya gittiğimde de kasaba rica eder bıçağı silmesini söylerim. benim kasabımda, anlattığım, öğrettiğim her dönerci, kasapta bana teşekkür ederler. (yüzüme) arkamdan ne yaparlar ...Bilmem...
Bence teşekkürü bana değil seneler evvel bana öğreten Dönerci Ali usta'ya Allahtan sağlık, uzun ömür diler ve teşekkür ederiz.

Bilinçli, Sağlıklı günler temennisiyle...
sevgiler
Hikmet GUNER

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Paylaşımınız için teşekkür ederim.Pazar günü Ankara Kızılayda dönerciler çok kalabalıktı ve o kadar çok acıkmıştımki boş bulduğumuz ve hiç girmediğimiz bir kebap salonuna oturduk.İçeceklerle beraber 17 ytl ye iki kişi iyi bir Ankara döneri yerdik,belirli yerlerden ama bu bilmediğimiz yer bir kampanya yapmış.Tam ekemek et döner+ayran parası için biz inatta etsek 2 kişi ayran dahil 5 ytl ödedik ve dönerler geldi.içinde 3 parça ete benzer birşey ve bol salata ve 6 tane patates kızartması vardı ben içine baktım ve yemedim.Hayret ettim içini saymasak ekmek 250 ykr,ayran 1ytl.salata malzemeleri içindekilerisayarsak et ne etiydi yada sağlığımızla bu kadar dalga geçen yerleri insanlar nasıl tercih ediyor ,bunlara nasıl işletme izni veriliyor merak ediyorum.

binnaz delen atılkan 
 19.11.2007 19:22
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 5
Toplam yorum
: 8
Toplam mesaj
: 3
Ort. okunma sayısı
: 1469
Kayıt tarihi
: 08.09.07
 
 

1952 İstanbul doğumluyum. evli 3 çocuk babasıyım, 30 sene yurtdışında yaşadım, eğitim, bilgi ve te..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster