Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

CENGİZ ÇETİK Yazar Şair

http://blog.milliyet.com.tr/cengizcetik

11 Mart '18

 
Kategori
Deneme
 

Dönüm Noktasındaki Hayat

Dönüm Noktasındaki Hayat
 

Vicdanına yaklaştığın kadar insansın, uzaklaştığın kadar değil.


Öyle bir gün gelir ki; duygular, düşünceler içinde gittikçe ağırlaşır, ağırlaşır ve artık kurşundan ağır gelen o son sözlerden sonra yavaş yavaş her şey cılızlaşır, etkisizleşir, kaybolur gider senden. Ne sağ, ne sol kulağına gelen haddi olmayan insanların sözleri varlığını yitirirken artık elalem; el olur içinde, sen de kalırsın kendi âleminle baş başa.

Öyle bir an gelir ki; mantığımı deme bırakıp sakinleştiriyor, duygularımı geme vurup dizginleştiriyorum derken; alta koysam durmayan, üste atsam gitmeyen içimi kemiren duygularımı, düşüncelerimi alt üst eden ne varsa bırakıyorum kendi halinde esen hafif rüzgârın kanatlarına diyorsun artık…

Öyle bir dönüm noktası ki; bu kendini tarif edilmez kıvranışlarla, duyguları arasında seçim yapmak ve karar vermek zorunda bulmanın verdiği o dayanılmaz yapan hissettiklerin, yaşadıklarındır belki de seni yönlendiren. Adı ve düşüncesi ne olursa olsun gideceğin yol, alacağın karar; insanlığından ödün vermeyecekse, vicdanını köreltmeyecekse, seni pişmanlıklarla, keşkelerle boğmayacaksa, elini yüreğine koyduğunda huzur hissedeceksen; bırak başka dünyaların seslerini, içindeki dünyanın sesine kulak ver. Kararın, senin vicdanınla ters düşmesin yeter ki. Haksızlığa, vurdumduymazlığa, teslimiyetçiliğe, bananeciliğe bırakma. Ya adam gibi dik durarak yaşarsın ya da başı eğik, ezik, ölü gibi ruhunu kaybetmiş halde yaşarsın, o da yaşamaksa eğer. Seçimin, senin gideceğin, yürüyeceğin hayat yolundaki yönün olacaktır.

Ve artık öyle bir gün gelir ki; içindeki kimyasal değişimlerin, duyguların, mantığın hepsinin harmanlandığı zamanın içinde şekillenenlerle birlikte, hayatının seçimini yaşamaya. Seçiminle yaşayacağın geleceğindir ve bilmelisin ki o geleceğe atacağın her adımınla ilerleyeceğin zamanda; ödülünü de bedelini de bir şekilde alacağındır bu hayatta gerçek olan ve vicdanına yaklaştığın kadar insansın her daim var olan.

Cengiz ÇETİK- 11.03.2018

 

 
Toplam blog
: 119
: 455
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

2017 Aralık ayında ilk romanım "POKENTRANLI GÖKMEN" okuyucusuyla buluşmuştur. Deneme- şiirler- öy..