Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Dönüş zamanı tesadüf mü?

Dönüş zamanı tesadüf mü?
 

Sabah saatlerinde NTV'yi izleyince hayretler içerisinde kaldım. PKK terör örgütünün Irak kolunun yok edilmesi amaçlanarak; 8 gün önce başlayan "Güneş" operasyonu sona ermiş, asker geri çekiliyordu. Üstelik bunu açıklayan Türk hükümeti veya Genel Kurmay Başkanlığı değil, ABD sözcüleri ve sözde Kürdistan yetkilileriydi.

Aklım almadı. Daha dün ABD Türkiye'nin operasyonu kısa tutmasını istediğinde, akşam ana haber bültenleri büyük bir kasıntı içerisinde gerekli cevabı verdiğimiz şeklinde haberler yayınlıyorlardı. Ama ne yazık ki aradan henüz 24 saat geçmeden operasyon bitti.

Soru 1: Operasyon ABD’nin hükümetten talebi üzerine mi bitirildi?
Genel Kurmay Başkanlığı bu konuda zamanlamanın kendilerince ayarlandığını, içeriden ve dışarıdan bir etki olmadığını açıkladı. Madem öyle keşke çekilmenin olacağı dün açıklansaydı da, kimse zan altında kalmasaydı.

Soru 2: Çekilme kararı Genel Kurmay Başkanlığınca mı, yoksa hükümetçe mi verildi?
Bu konu net değil. Askeriye zamanlamanın daha önceden planlandığını açıkladı. Peki hükümetin haberi yok mu idi? Neden sayın başbakan bugünkü Ulusa Sesleniş konuşmasında harekatın sürdüğünü açıkladı? Yoksa açıklayamadı mı? Eğer karar siyasi ise, yani hükümetçe verilmişse, aklıma her şey geliyor.

Soru 3: Kuzey Irak'ta 5.000 kişilik teröristten bahsediliyordu. 240 terörist ölünce örgüt büyük darbe aldı mı?
Askeriye operasyonun örgütü tamamen bitirme amaçlı değil, özellikle Zap bölgesine darbe vurma amaçlı olduğunu söyledi. Ayrıca lojistik açıdan da darbeden bahsedildi.

Soru 4: Madem operasyonun amacı örgütü tamamen Irak'tan silmek değildi, neden tüm medya organları operasyonun örgütü bitireceğini söylerken hiç bir yetkili bilginin yanlışlığını söylemedi?
Bu konuda hiçbir cevap yok. Medya organları 8 gündür PKK'nın Irak'ta bitirileceğini söylerken, hükümet üyeleri sanki kendileri dağlardaymış gibi kahraman edalarında açıklamalar yapıyordu. Şimdi ne söyleyecekler bende merakla bekliyorum.

Soru 5: Operasyonun türban yasasının onaylanması ile zaman çakışması tesadüf mü?
Tesadüf olmasını temenni ederim.

Soru 6: Eğer operasyon sürse ve tüm kamplar basılsaydı PKK biter mi idi?
Bence bitmezdi. Zaten kamplarda az sayıda terörist kalmıştı. Onlarda operasyonu bekliyorlardı. Çoktan Barzani abilerinin köylerine ve hastanelerine sığınmışlardı. Şimdi Zap'tan kaçan teröristler, asker çekildikten bir kaç gün sonra emin olun geri döneceklerdir. Hatta yol harcırahlarını da Barzani abileri karşılayacaktır. Tabi bir de içerdeki ve AB'nin desteklediği PKK'lılar var. O konuyu da açarsak sayfalar yetmez.

Soru 7: Şimdi ne olacak?
Genel Kurmay Başkanlığı, gerektiği anda tekrar girileceğini açıkladı. PKK zaten havalar ısınınca hareketlenir diye tahmin ediyorum. Bize operasyon konusunda fikirler veren ABD ve Barzani, Irak topraklarındaki teröristleri kontrol altında tutabilecekler midir? Bunu da hiç sanmıyorum. Zaten içiçeler.

6.soruya kadar gelen cevapları okudunuz. Ne derece tatmin oldunuz bilmiyorum. Siz ne kadar tatmin olduysanız, bende o kadar tatmin oldum. Beni en çok üzen, Barzani gibi, Zebari gibi adamların, “operasyon zaten yanlıştı, yanlıştan dönüldü” gibi pervasız ve sanki zafer kazanmış edalarında yaptıkları açıklamalar. Bir de elbette 24 şehidimiz. Şimdi hükümetin açıklamasını bekliyorum. Eğer hükümet, siyasi bir kararla bunu yapmışsa, bu millet onları affetmeyecektir. Çünkü Türk Milleti tarihi boyunca hiç kimseye boyun eğmemiştir.

 
Toplam blog
: 109
: 1269
Kayıt tarihi
: 07.07.06
 
 

Yorum yapmaktan ve metin yazmaktan zevk alıyorum. Her insanın yorum yapması kişisel görüşlerini beli..