Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '16

 
Kategori
Spor
 

Dördüncü Geleneksel Hindi Doodle’ ı

Dördüncü Geleneksel Hindi Doodle’ ı
 

Hindi Doodle' ı


Birleşik Devletler’ de bir grup bisikletli, *gps’ li saat ve cihazlarla yaptıkları Şükran Günü sürüşünde hindi resmi çizdiler. Geçtiğimiz günlerde bir grup bisikletli gps' li saat ve cihazlarla San Francisco sokaklarında strava adlı bir uygulama ile uygulamanın sitesini kullanarak hindi doodle çizdiler. 
 
Hindi Doodle çalışmanın tam halini görebilmek için buraya tıklamanız yeterli. Üye olmadan görebileceğiniz bu doodle çalışmasının nasıl bir sürüş ile yapıldığını görmek isterseniz, Strava' ya üye olup aşağıdaki linke tıkladıktan sonra sayfanın ortasında yer alan "Wiev flybys" a tıklayarak nasıl sürdüklerini izleyebilirsiniz. 
 
Bildiğiniz gibi Google’ nin özel günlerde kendi arama motorunu sayfasındaki logosunda uyguladığı farklı şekillerdeki grafiksel yazı şekline doodle deniyor. Aslında doodle, kağıt üstünde karalama yapmak anlamına gelen bir kelime. Son yıllarda bu tanım gps’ li cihazların yaygınlaşması ile birlikte sporcular için eğlence kaynağı, sanatçılar içinse farklı bir platformda yaratıcılıklarını göstermesi için bir fırsat oldu.
 
Son kullanıcıların, gps’ li saat, el cihazları ve telefonlar kullanarak yaya ya da bir araç ile izledikleri rotanın, harita üstünde bıraktığı izlerle şekiller çizmesi ile yeni bir akım başlatmıştı. Son yıllarda spor yapanların bu tür doodle’ lar çizmesinin yanı sıra bazı sanatçıların da bu türden çizimler yaptığı biliniyor. Bunlardan bazılarını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.
 
*GPS: Global Positioning System; Küresel Konumlama Sistemi: Dünyanın çevresinde dönen uydulardan en az dört tanesi kullanılarak yer ve zaman bilgileri sağlayan uzay tabanlı uydu navigasyon sistemi.
 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..