Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Futbol
 

Dört büyükler arasında geçer ; Biri şampiyon olur.

Dört büyükler arasında geçer  ; Biri şampiyon olur.
 

atif şeyşu..Zaten soyadını kimsenin düzgün yazabildiğine emin değilim.İlk geldiği zaman bile sol kanat ve ileri uçta hızı ve tekniği ile farklı olduğunu hissettirmişti.Grosicki gibi önemli bir oyuncu gittiği halde performansı azalacağına daha da arttı.Özellikle Da costa nın taşıdığı toplar ve Sivasspor ortasahasının çalışkanlığı,Utaka ile olan uyumu ile birlikte yıldızını daha da parlattı.Onun bu takımda attığı goller 2 ile çarpılmalı bile diyebiliriz.Çünkü büyük takımların büyük bütçeleri yanında oldukça mütevazi bir takımda oynuyor.

Burak..Çok yetenekli bir oyuncu.Ancak bazı eksiklikleri olduğu su götürmez.İkili mücadelelerde kendini yere bırakma huyundan vazgeçmeli.Onun kadar topu önüne aldığında ilk 10 metre de rakibini sürklase eden  forvet çok az takımda var. Emenike belki ; Tekniği ve vuruş yapısı ile oynadığı takımlar da beğenilmeyip gönderildikçe üstüne kata kata bu günlere geldi.Ancak özellikle tatlı sert oyunda hemen küsmemeli.

Bogdan Stancu...Her takımda oynayacak kalitede..Zaten Galatasaray dan neden gittiğini anlamak ta güç.Belki de Adrian İlie den bile yetenekli diyebiliriz.Ceza sahası dışından mesafe tanımıyor.İlie özellikle 18 içerisinde çok etkili idi.Stancu belki de yıldızları gitgide azalan Rumenlerin ender yıldızlarından..

Emenike ve Almeida yı ise anlatmaya gerek yok..Kalben oynayan önemli futbolcular.Özellikle Almeida belkide olan yeteneklerini büyütmekte dünyanın en iyilerinden. Çünkü artıları kadar eksileri de var.

Ancak Deniz yılmaz ' a da dikkat etmek gerekli.Fiziğini çok iyi kullanmasının yanında topa istediği sürati verme,esneklik ve fiziğinden beklenmeyecek ölçüde bir çabukluğu var.En önemlisi de fırsatçı..

Bu sene lig her zamanki tadında..Dört büyükler arasında geçer ; Biri şampiyon olur..Keşke bir İkinci Bursaspor çıksa da lige biraz daha renk gelse..Olmaz mı..?

 

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..